Το τέλειο γλυκό, κακάο και μπισκότα ή αλλιώς σαλάμι ψυγείου. Κόψτε το σε φέτες και απολαύστε το σκέτο ή με παγωτό σαν...

Το τέλειο γλυκό, κακάο και μπισκότα ή αλλιώς σαλάμι ψυγείου. Κόψτε το σε φέτες και απολαύστε το σκέτο ή με παγωτό σαν επιδόρπιο!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το μωσαϊκό με φουντούκια

  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ συσκ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. χοντροκομμένα φουντούκια

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.

    Παγώνουμε το μωσαϊκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

    Για το μείγμα

    Βάζουμε πρώτα σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο να λιώσει.

    Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το κονιάκ.

    Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα κι έπειτα προσθέτουμε και τα φουντούκια.

    Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Για το σχήμα του μωσαϊκού

    Δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι στο μωσαϊκό.

    Απλώνουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας.

    Μοιράζουμε το μείγμα με κουτάλι κατά μήκος.

    Ρολάρουμε και δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι.

    Ρολάρουμε τη λαδόκολλα και κλείνουμε τα πλαϊνά όπως τα καραμελόχαρτα.

    Τυλίγουμε τα ρολά σε αλουμινόχαρτο για να κρατήσουν το σχήμα.

    Τα παγώνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο (διατηρείται στο ψυγείο).

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

    Διατηρήστε το στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα, σκεπασμένο καλά για να μην ξεραθεί.

    Εκτός από αυτό το πανεύκολο γλυκό μπορείτε να φτιάξετε και παρακάτω τέλειο γλυκό ψυγείου:

    Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

    Τι γλυκό θα φτιάχνατε με φουντούκια;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×