Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πρώτα το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε τα υλικά με το σύρμα.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και με το μίξερ χειρός το χτυπάμε να αφρατέψει για 1΄.
- Σταδιακά ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2΄μέχρι να κρεμώσουν τα υλικά.
- Ρίχνουμε τα αυγά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και εναλλάξ ρίχνουμε τα στερεά υλικά με το ξινόγαλο.
- Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας.
- Βουτυρώνουμε μακρόστενο σκεύος.
- Αδειάζουμε το μίγμα.
- Μπήγουμε κουταλιές πραλίνα εδώ και εκεί και με το κουτάλι μπλέκουμε τα δύο μείγματα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός όλα τα υλικά εκτός της άχνης.
- Αφού κρεμώσουν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη.
- Αν θέλουμε πιο αραιή επικάλυψη, προσθέτουμε λίγο γάλα.