Τιραμισού με φουντούκια και σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια φανταστική παραλλαγή που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε! Για...

Τιραμισού με φουντούκια και σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια φανταστική παραλλαγή που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Για το τιραμισού με φουντούκια, αυτή η συνταγή είναι μία από αυτές που θα την αποθηκεύσετε και θα την φτιάχνετε σε μόνιμη βάση. Γιατί αυτό το τιραμισού με φουντούκια γίνεται εύκολα και γρήγορα. Η εμφάνισή του και η γεύση του είναι αντιστρόφως ανάλογη με το χρόνο που απαιτείται και τον κόπο που χρειάζεται για να το ετοιμάσετε. Τα υλικά γνωστά, δεν περιλαμβάνονται αυγά, η διαδικασία απλή. Είναι ιδανικό για κάθε τραπέζι και για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε το και θα πάθετε τη πλάκα σας! Χωρίς κατσαρόλες και προετοιμασία, σε 10 λεπτά ακριβώς αυτό το λαχταριστό τιραμισού με σοκολάτα είναι έτοιμο να το σερβίρετε και να το απολαύσετε. Και τα καλά του δεν σταματούν εδώ! Πέρα από τα λιπαρά της light κρέμας γάλακτος και του τυριού, το τιραμισού με φουντούκια έχει ελάχιστη ζάχαρη και έτσι μπορεί να αποκτήσει και τον τίτλο ενός light τιραμισού. Αρκετά όμως με τα λόγια. Ώρα για πράξεις, ώρα για δοκιμή! Μαζέψτε υλικά και πάμε στην κουζίνα για το γλύκισμα που όταν γνωρίσετε θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το τιραμισού με φουντούκια και σοκολάτα

  • 1 φλ. δυνατός καφές (ρόφημα)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. λικέρ αμαρέτο ή μαρσάλα (γλυκό κρασί)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 380 γρ. μασκαρπόνε (τυρί κρέμα) ή ανθότυρο κρέμα
  • 12 σαβαγιάρ
  • 1/2 φλ. τρίμματα σοκολάτας
  • 1/2 φλ. χοντροκομμένα φουντούκια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χτυπάμε την κρέμα με την ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

    Παγώνουμε καλά πριν σερβίρουμε.

    Για το τιραμισού

    Ρίχνουμε πρώτα στον καφέ την 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει.

    Προσθέτουμε το αλκοόλ.

    Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος light με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

    Προσθέτουμε το μασκαρπόνε.

    Σε μικρό πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε ένα ένα στον καφέ.

    Με όσο καφέ-λικέρ περισσεύει περιχύνουμε τα σαβαγιάρ.

    Απλώνουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε τρίμματα σοκολάτας και φουντούκια.

    Παγώνουμε και σερβίρουμε σε ένα πιάτο.

    Δεν κόβεται κομμάτι, το σερβίρουμε με ρηχό κουτάλι.

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου για τιραμισού, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω:

    τιραμισού χωρίς αυγά - τιραμισού αργυρώ - τιραμισού συνταγή - συνταγή για τιραμισού - συνταγή τιραμισού εύκολο - τιραμισού εύκολο - τιραμισού ελαφρύ - εύκολο τιραμισού με σαβαγιάρ
    Διαφήμιση

    Ποιο γλυκό θα επιλέγατε με ξηρούς καρπούς;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται