Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα τριμμένη, το τυρί κρέμα, το αυγό και λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Aνοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο.
- Κόβουμε λωρίδες φύλλου κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Μπορείτε να κάνετε μικρά ή μεγάλα τυροπιτάκια. Γύρω στα 7 εκατοστά η κάθε λωρίδα είναι ιδανικά.
- Απλώνουμε στον πάγκο μια λωρίδα φύλλου και το λαδώνουμε ελαφρά, με ένα πινέλο, κατά μήκος.
- Ακουμπάμε 1 κ.γλ. γέμιση στην κάτω γωνία.
- Τυλίγουμε τα τυροπιτάκια.
- Όμοια τα φτιάχνουμε όλα.
- Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Λαδώνουνε με πινέλο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Απολαύστε τα εύκολα τρίγωνα τυροπιτάκια φούρνου, κάθε ώρα και στιγμή. Ζεστά είναι το κάτι άλλο.
MΥΣΤΙΚΟ
- Όση ώρα τυλίγουμε, διατηρούμε το υπόλοιπο φύλλο σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.
- Μπορείτε να τα καταψύξετε αφού τα τυλίξετε, αρκεί το φύλλο κρούστας που θα χρησιμοποιήσετε να είναι φρέσκο φύλλο ψυγείου και όχι κατάψυξης.
- Παγωμένα όπως είναι τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
- Γίνονται και στο τηγάνι βουτώντας τα σε καυτό λάδι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.
Tips
- Τα τρίγωνα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας γίνονται στο φούρνο αλλά μπορείτε να τα φτιάξετε και στο τηγάνι.