• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
39
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 250 γραµ. φέτα
  • 100 γραμ. τυρί κρέμα ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μικρό αυγό
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη γέμιση

    Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα τριμμένη, το τυρί κρέμα, το αυγό και λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

    Aνοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο. Τα τρίγωνα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας γίνονται στο φούρνο αλλά μπορείτε να τα φτιάξετε και στο τηγάνι.

    Κόβουμε λωρίδες φύλλου κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Μπορείτε να κάνετε μικρά ή μεγάλα τυροπιτακια. Γύρω στα 7 εκατοστά η κάθε λωρίδα είναι ιδανικά.

    Απλώνουμε στον πάγκο μια λωρίδα φύλλου και το λαδώνουμε ελαφρά, με ένα πινέλο, κατά μήκος.

    Ακουμπάμε 1 κ.γλ. γέμιση στην κάτω γωνία.

    Τυλίγουμε τα  τυροπιτάκια. 

    Όμοια τα φτιάχνουμε όλα.

    Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

    Λαδώνουνε με πινέλο.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    Απολαύστε τα εύκολα τρίγωνα τυροπιτάκια φούρνου, κάθε ώρα και στιγμή. Ζεστά είναι το κάτι άλλο.

    Mυστικό

    Όση ώρα τυλίγουμε, διατηρούμε το υπόλοιπο φύλλο σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.

    Μπορείτε να τα καταψύξετε αφού τα τυλίξετε, αρκεί το φύλλο κρούστας που θα χρησιμοποιήσετε να είναι φρέσκο φύλλο ψυγείου και όχι κατάψυξης.

    Παγωμένα όπως είναι τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

    Γίνονται και στο τηγάνι βουτώντας τα σε καυτό λάδι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.

    Αν σας άρεσουν τα τυροπιτάκια, δείτε και αυτή τη συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται