Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο, το αυγό και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο και τα κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς σε λωρίδες πλάτους περίπου 7 εκ.
(Μπορείτε να τις κάνετε μικρότερες ή μεγαλύτερες ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε.) - Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου και τη λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο.
- Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση στην κάτω γωνία και διπλώνουμε διαγώνια σε σχήμα τριγώνου.
- Βρέχουμε ελαφρά με το δάχτυλο την ένωση για να κολλήσει και να μην ανοίξει το τυροπιτάκι στο ψήσιμο. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, με την ένωση προς τα κάτω. Τα λαδώνουμε από πάνω με πινέλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Απολαύστε τα νόστιμα, τραγανά τρίγωνα τυροπιτάκια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου — ιδανικά για κάθε ώρα και περίσταση!
Tips
- Όση ώρα τυλίγουμε, διατηρούμε το υπόλοιπο φύλλο σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.
- Μπορείτε να τα καταψύξετε αφού τα τυλίξετε, αρκεί το φύλλο κρούστας που θα χρησιμοποιήσετε να είναι φρέσκο φύλλο ψυγείου και όχι κατάψυξης.
- Παγωμένα όπως είναι τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
- Γίνονται και στο τηγάνι βουτώντας τα σε καυτό λάδι και τα τηγανίζετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.