Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας στο φούρνο, εύκολα τρίγωνα τυροπιτάκια που θα σας τα ζητάνε συνέχεια!

Εύκολη
0:40

16 τεμάχια

15 λεπτά

25 λεπτά

τυροπιτακια με φυλλο κρουστασ στο φουρνο

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο, το αυγό και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο και τα κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς σε λωρίδες πλάτους περίπου 7 εκ.
    (Μπορείτε να τις κάνετε μικρότερες ή μεγαλύτερες ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε.)
  3. Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου και τη λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο.
  4. Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση στην κάτω γωνία και διπλώνουμε διαγώνια σε σχήμα τριγώνου.
  5. Βρέχουμε ελαφρά με το δάχτυλο την ένωση για να κολλήσει και να μην ανοίξει το τυροπιτάκι στο ψήσιμο. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
  6. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, με την ένωση προς τα κάτω. Τα λαδώνουμε από πάνω με πινέλο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Απολαύστε τα νόστιμα, τραγανά τρίγωνα τυροπιτάκια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου — ιδανικά για κάθε ώρα και περίσταση!

Tips

  • Όση ώρα τυλίγουμε, διατηρούμε το υπόλοιπο φύλλο σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.
  • Μπορείτε να τα καταψύξετε αφού τα τυλίξετε, αρκεί το φύλλο κρούστας που θα χρησιμοποιήσετε να είναι φρέσκο φύλλο ψυγείου και όχι κατάψυξης.
  • Παγωμένα όπως είναι τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  • Γίνονται και στο τηγάνι βουτώντας τα σε καυτό λάδι και τα τηγανίζετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Απόρρητο