Τονοσαλάτα

Φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με αβοκάντο και τονοσαλάτα, μια υγιεινή ιδέα για brunch ή σνακ, πλούσιο σε υγιή λίπη και φυτικές ίνες.

Εύκολη
0:10

2 μερίδες

10 λεπτά

τονοσαλάτα

Υλικά

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Οι θερμίδες ανά μερίδα είναι 500 περίπου Η μερίδα περιλαμβάνει 2 παξιμαδάκια ή δύο φέτες ψωμί ολικής Δροσιστικό, θρεπτικό, χορταστικό και πλήρες γεύμα, καθώς μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, καλής ποιότητας λιπαρά, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες!

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε πρώτα σε χοντρό τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε. Εναλλακτικά το ψιλοκόβουμε.
  2. Στραγγίζουμε τον τόνο και με πιρούνι τον σπάμε.
  3. Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το μαϊντανό.
  4. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  5. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι.
  6. Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε.
  7. Καθαρίζουμε τα μαλακά αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι.
  8. Τα λιώνουμε με πιρούνι.
  9. Φρυγανίζουμε φέτες ψωμιού.
  10. Αλείφουμε το φρυγανισμένο ψωμί, με λιωμένο αβοκάντο και από πάνω βάζουμε την τονοσαλάτα.
Απόρρητο