Τούρτα γενεθλίων

Εύκολη
2:20

8

10 λεπτά

10 λεπτά

τούρτα γενεθλίων - τούρτα περίπτερο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

ΜΟΥΣ

    1. Τοποθετούμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
    2. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα.
    3. Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να φουσκώνει) αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα.
    4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 λεπτό.
    5. Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να γυαλίσει το μίγμα.
    6. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
    7. Κουταλιά-κουταλιά προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
    8. Τέλος, προαιρετικά, προσθέτουμε το ποτό (κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό).

ΣΙΡΟΠΙ

    1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
    2. Αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
    3. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ (προαιρετικά).
    4. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.

ΣΤΗΣΙΜΟ

    1. Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση.
    2. Ντύνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα της φόρμας με λαδόκολλα για εύκολο ξεφορμάρισμα.
    3. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα, να εφαρμόσει στη βάση.
    4. Με πινέλο το βρέχουμε καλά με το σιρόπι.
    5. Απλώνουμε σε μια στρώση όλη τη μους.
    6. Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω στη φόρμα όρθια μπήγοντάς τα μέσα στη μους.
    7. Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.
    8. Την παγώνουμε (χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.
    9. Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.
Απόρρητο