Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
ΜΟΥΣ
- Τοποθετούμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να φουσκώνει) αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 λεπτό.
- Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να γυαλίσει το μίγμα.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
- Κουταλιά-κουταλιά προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Τέλος, προαιρετικά, προσθέτουμε το ποτό (κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό).
ΣΙΡΟΠΙ
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ (προαιρετικά).
- Το αφήνουμε για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση.
- Ντύνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα της φόρμας με λαδόκολλα για εύκολο ξεφορμάρισμα.
- Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα, να εφαρμόσει στη βάση.
- Με πινέλο το βρέχουμε καλά με το σιρόπι.
- Απλώνουμε σε μια στρώση όλη τη μους.
- Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω στη φόρμα όρθια μπήγοντάς τα μέσα στη μους.
- Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.
- Την παγώνουμε (χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.
- Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.