Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση μπισκότου.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και το ζαχαρούχο γάλα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 26 ή 28 εκ. (μεγάλη).
- Παγώνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί, στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό
- Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά η κρέμα.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα λίγο λίγο σταδιακά και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά, να φουσκώσει καλά.
- Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
- Λίγο λίγο σταδιακά ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ.
- Δυναμώνουμε ξανά το μίξερ
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 με 3 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει η ρευστή κρέμα .
- Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 1 ώρα ή έως ότου αρχίσει ελαφρά να σταθεροποιείται στα τοιχώματα του μπολ.
- Ξαναχτυπάμε το μισοπαγωμένο παγωτό με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά και να γίνει σχεδόν διπλάσιο σε όγκο.
- Τέλος, ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα σε κομμάτια.
- Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το παγωτό (που δεν έχει πήξει ακόμα) στη φόρμα.
- Παγώνουμε την τούρτα αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
- Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε τουρτιέρα, ρίχνουμε επάνω ολόκληρα τα φουντούκια και την περιχύνουμε με χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
- Αφήνουμε 2 με 3 λεπτά να παγώσει η σοκολάτα από την ψύξη του παγωτού και κόβουμε σε κομμάτια.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Μπορεί να πάρει την γεύση που σας αρέσει δηλαδή να προσθέσετε μερέντα, κακάο, φυστίκι, φουντούκι, μαστίχα ή πουρέ φρούτων.
- Όσο πιο πολλές φορές παγιώσετε και χτυπήσετε το μείγμα παγωτού στο μίξερ τόσο πιο αφράτο θα είναι το αποτέλεσμα.
- Η επαναλαμβανόμενη διαδικασία λειτουργεί όπως η παγωτομηχανή, δηλαδή παγώνει και χτυπάει ταυτόχρονα. Έτσι έχουμε πιο αφράτο παγωτό στο τέλος.
- Να μη βιάζεστε, να αφήστε την τούρτα παγωτό να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά πριν την κόψετε.
- Αφήστε την τούρτα παγωτό στον πάγκο σας για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να κόβεται εύκολα σε μερίδες.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε την φυτική κρέμα με όποια κρέμα προτιμάτε.