Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 1′ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 2′ στη χαμηλή ταχύτητα.
- Το ισομοιράζουμε στις 2 φόρμες
- Τοποθετούμε τα ταψιά στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 25′ .
- Όταν φουσκώσουν, ροδίσουν και ξεκολλήσουν απ’ τα τοιχώματα, είναι έτοιμα.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 10′ στη φόρμα τους.
- Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα.
- Τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
- Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες.
- Αλείφουμε την κάθε φέτα με κρέμα και με ένα πινέλο γύρω γύρω την τούρτα..
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο, την άχνη, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.
- Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία και να είναι αφράτη.