Αυτή η τούρτα είναι εύκολη και γίνεται αφράτη και η γεύση της μένει αξέχαστη.

Αυτή η τούρτα είναι εύκολη και γίνεται αφράτη και η γεύση της μένει αξέχαστη.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
1001

Για το παντεσπάνι

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γρ. κακάο
  • 400 γρ. πραλίνα
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις.

    Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.

    Το παντεσπάνι

    Βάζουμε όλα τα υλικά  στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 1′ σε χαμηλή ταχύτητα.

    Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 2′ στη χαμηλή ταχύτητα.  

    Το ισομοιράζουμε  στις 2 φόρμες

    Τοποθετούμε τα ταψιά στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 25′ .

    Όταν φουσκώσουν, ροδίσουν και ξεκολλήσουν απ’ τα τοιχώματα, είναι έτοιμα.

    Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 10′ στη φόρμα τους.

    Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα.

    Τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα  για να κρυώσουν τελείως.

    Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες.

    Αλείφουμε την κάθε φέτα με κρέμα και με ένα πινέλο γύρω γύρω την τούρτα..

    Για την κρέμα

    Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο, την άχνη, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

    Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.

    Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία  και να είναι αφράτη.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Το ζυμάρι
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται