Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ - ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ - ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165ºC στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 3 ταψάκια με διάμετρο 22 εκατοστών.
- Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα υγρά υλικά με την εξής σειρά: αυγά, γάλα, ηλιέλαιο, ενώ χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε με το μίξερ ή με σύρμα για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα τρούφα σοκολάτας και κρατάμε την υπόλοιπη για το γαρνίρισμα της τούρτας.
- Ισομοιράζουμε στα ταψάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
- Στα πρώτα 10 λεπτά θα δείτε ότι θα πάρει δυο φορές τον όγκο του.
- Το παντεσπάνι είναι έτοιμο όταν φουσκώσει καλά και ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού.
- Πάντα ελέγχουμε αν ψήθηκε σωστά, μπήγοντας τη λάμα ενός μαχαιριού ή τρυπώντας με μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Ό,τι κι αν χρησιμοποιήσουμε πρέπει να βγαίνει στεγνό από ζύμη.
- Αφήνουμε τα παντεσπάνια να σταθούν στις φόρμες για 10 λεπτά κι έπειτα τα αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα, ώστε να κρυώσουν τελείως.
ΓΕΜΙΣΗ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο μέχρι να κρεμώσουν.
- Προσθέτουμε την κρύα λιωμένη σοκολάτα, τη νουτέλα ή τη μερέντα, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι ή το τυρί κρέμα κι έπειτα ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, μέχρι να γίνει λεία η υφή της επικάλυψης.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
- Βάζουμε λίγη κρέμα στο κέντρο τουρτιέρας. Τοποθετούμε εναλλάξ παντεσπάνι, κρέμα και τέλος, αλείφουμε ολόγυρα με την υπόλοιπη κρέμα.
- Πασπαλίζουμε ολόγυρα με τρούφα σοκολάτας.
- Παγώνουμε στο ψυγείο για λίγο και σερβίρουμε. Διατηρείται στο ψυγείο.