Τραγανά τσιγαρομπουρέκια με Χριστουγεννιάτικη γέμιση

Για γιορτινό τραπέζι αλλά και για κάθε μέρα, αυτά τα τραγανά μπουρέκια με κιμά θα τα λατρέψετε.

Εύκολη
0:45

4 - τμχ

20 λεπτά

25 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

Εκτέλεση

ΓΕΜΙΣΗ

    1. Ροδίζουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο και όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι.
    2. Αφήνουμε να μαλακώσει καλά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα αποξηραμένα φρούτα και αλατοπίπερο.
    3. Σβήνουμε με το αλκοόλ. Αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.
    4. Προσθέτουμε το καρύδι και αν θέλουμε ξύσμα πορτοκάλι.
    5. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
    6. Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε λίγο κεφαλοτύρι.

ΤΣΙΓΑΡΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

    1. Ανοίγουμε το φύλλο.
    2. Κόβουμε στα 4.
    3. Αλείφουμε βούτυρο.
    4. Κατά μήκος κάθε φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση.
    5. Ρολάρουμε σε πολύ λεπτά ρολά σαν μακριά τσιγάρα.
    6. Αφήνουμε ανοιχτά τα πλαινά.
    7. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
    8. Αλείφουμε με βούτυρο.
    9. Πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι.
    10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170′ αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25′, να ροδίσουν καλά.
    11. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2′-3′ από κάθε πλευρά να ροδίσουν.
    12. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    13. Σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα δαμάσκηνο.

Tips

  • Δεν θα ξεχάσουμε, αν πρόκειται να τηγανίσουμε, να κλείσουμε τα πλαινά, ώστε να σφραγίσουμε τη γέμιση.
  • Η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή αλλιώς θα νοτίσει το φύλλο.
Απόρρητο