Τρίχρωµος πουρές
Γιορτινός τρίχρωμος πουρές με πατάτες, σπανάκι και σελινόριζα στο φούρνο
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα στα τέσσερα και τα βράζουμε για 25΄-30΄, να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε με πολτοποιητή ή με το εργαλείο που λιώνει τις πατάτες.
- Για τον πουρέ καρότου βράζουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Για τον πουρέ σπανάκι, ζεματάμε το σπανάκι για λίγα λεπτά σε βραστό νερό. Στραγγίζουμε και τον πολτοποιούμε.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα σε τρία μπολ.
- Στο πρώτο μπολ προσθέτουμε τα καρότα πολτοποιημένα και στο δεύτερο το σπανάκι πολτοποιημένο.
- Το τρίτο θα παραμείνει σκέτη πατάτα.
- Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και βάζουμε αλάτι και πιπέρι και στα τρία μπολ.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και το ισομοιράζουμε στα μπολ.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα χτυπημένου αυγού στους τρεις πουρέδες.
- Ισομοιράζουμε την παρμεζάνα, και το γάλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα πουρέ που βρίσκεται σε κάθε μπολ με ένα κουτάλι.
- Έχουμε βουτυρώσει μία φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 23 ή 25 εκ. ή μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
- Πρώτα στρώνουμε τον λευκό πουρέ και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Από πάνω στρώνουμε τον πουρέ καρότο και τέλος τον πουρέ σπανάκι.
Για το ψήσιμο
- Ψήνουμε τον τρίχρωμο πουρέ στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 15΄, να σταθεροποιηθεί.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα αφαιρούμε το δαχτυλίδι από τη φόρμα.
- Κόβουμε σε φέτες. Συνοδεύει τέλεια πουλερικά και κρεατικά.
- Ιδανικό για το κυριακάτικο ή για το γιορτινό σας τραπέζι.