Τρίχρωµος πουρές
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα στα τέσσερα και τα βράζουμε για 25΄- 30΄, να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε με πολτοποιητή ή με το εργαλείο που λιώνει τις πατάτες.
Για τον πουρέ καρότου βράζουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Για τον πουρέ σπανάκι, ζεματάμε το σπανάκι για λίγα λεπτά σε βραστό νερό. Στραγγίζουμε και τον πολτοποιούμε.
Ισομοιράζουμε το μείγμα σε τρία μπολ.
Στο πρώτο μπολ προσθέτουμε τα καρότα πολτοποιημένα και στο δεύτερο το σπανάκι πολτοποιημένο.
Το τρίτο θα παραμείνει σκέτη πατάτα.
Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και βάζουμε αλάτι και πιπέρι και στα τρία μπολ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και το ισομοιράζουμε στα μπολ.
Ισομοιράζουμε το μείγμα χτυπημένου αυγού στους τρεις πουρέδες.
Ισομοιράζουμε την παρμεζάνα, και το γάλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα πουρέ που βρίσκεται σε κάθε μπολ με ένα κουτάλι.
Έχουμε βουτυρώσει μία φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 23 ή 25 εκ. ή μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
Πρώτα στρώνουμε τον λευκό πουρέ και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Από πάνω στρώνουμε τον πουρέ καρότο και τέλος τον πουρέ σπανάκι.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε τον τρίχρωμο πουρέ στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 15΄, να σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα αφαιρούμε το δαχτυλίδι από τη φόρμα.
Κόβουμε σε φέτες. Συνοδεύει τέλεια πουλερικά και κρεατικά.
Ιδανικό για το κυριακάτικο ή για το γιορτινό σας τραπέζι.