"
  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για τον πουρέ πατάτας - σελινόριζας
  • 2½ κιλά πατάτες
  • 1 μεγάλη σελινόριζα
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 250 γραμ. γάλα χλιαρό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 200 γραμ τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • Για τον πουρέ καρότου
  • 1 κιλό καρότα βρασμένα και πολτοποιημένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τον πουρέ σπανάκι
  • 1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο και πολτοποιημένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τρίχρωµος πουρές

    Γιορτινός τρίχρωμος πουρές με πατάτες, σπανάκι και σελινόριζα στο φούρνο

    • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα στα τέσσερα και τα βράζουμε για 25΄-30΄, να μαλακώσουν.
    • Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε με πολτοποιητή ή με το εργαλείο που λιώνει τις πατάτες.
    • Για τον πουρέ καρότου βράζουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
    • Για τον πουρέ σπανάκι, ζεματάμε το σπανάκι για λίγα λεπτά σε βραστό νερό. Στραγγίζουμε και τον πολτοποιούμε.
    • Ισομοιράζουμε το μείγμα σε τρία μπολ.
    • Στο πρώτο μπολ προσθέτουμε τα καρότα πολτοποιημένα και στο δεύτερο το σπανάκι πολτοποιημένο.
    • Το τρίτο θα παραμείνει σκέτη πατάτα.
    • Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και βάζουμε αλάτι και πιπέρι και στα τρία μπολ.
    • Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και το ισομοιράζουμε στα μπολ.
    • Ισομοιράζουμε το μείγμα χτυπημένου αυγού στους τρεις πουρέδες.
    • Ισομοιράζουμε την παρμεζάνα, και το γάλα.
    • Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα πουρέ που βρίσκεται σε κάθε μπολ με ένα κουτάλι.
    • Έχουμε βουτυρώσει μία φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 23 ή 25 εκ. ή μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
    • Πρώτα στρώνουμε τον λευκό πουρέ και ισιώνουμε την επιφάνεια.
    • Από πάνω στρώνουμε τον πουρέ καρότο και τέλος τον πουρέ σπανάκι.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε τον τρίχρωμο πουρέ στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 15΄, να σταθεροποιηθεί.
    • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα αφαιρούμε το δαχτυλίδι από τη φόρμα.
    • Κόβουμε σε φέτες. Συνοδεύει τέλεια πουλερικά και κρεατικά.
    • Ιδανικό για το κυριακάτικο ή για το γιορτινό σας τραπέζι.

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×