Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μπορεί να γίνει στο μίξερ και να πολτοποιηθεί πλήρως σαν αλοιφή αλλά γίνεται μία χαρά και στο χέρι με ένα μπολ και ένα κουτάλι και έχει λίγο διαφορετική υφή. Η γεύση παραμένει συγκλονιστική και ο συνδυασμός των υλικών είναι μοναδικός.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζι.
- Χρησιμοποιούμε τα μαχαίρια πολτοποίησης.
- Βάζουμε την φέτα, το γιαούρτι, τις πιπεριές, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ξύδι.
- Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Φέτα χρησιμοποιούμε ποσότητα ανάλογη με την υφή που θέλουμε να δώσουμε.
- Με 350 γραμ. γίνεται σαν αλοιφή ενώ αν βάλουμε παραπάνω, γίνεται πιο στερεή.
- Ελέγχουμε τη γεύση και την οξύτητα της.
- Την παγώνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μια ώρα.
- Διατηρείται αρκετές ημέρες σκεπασμένη στη συντήρηση του ψυγείου.
- Σε δυνατό φούρνο, τις ψήνουμε μέχρι να μαυρίσει ελαφρά η φλούδα τους.
- Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων και τις αφήνουμε να ιδρώσουν ελαφρά.
- Έτσι ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.
- Στη συνέχεια, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τις διατηρούμε σε βάζο με ελαιόλαδο.
Μυστικά για τις πιπεριές
Tips
- Όσο μένει, το άρωμα και η γεύση της ενισχύονται.