Για την τυροκαυτερή
Βάζουμε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για την τυροκαυτερή στον κάδο του μίξερ με τα μαχαίρια -κόφτες, και τα πολτοποιούμε να γίνουν αλοιφή.
Φέτα χρησιμοποιούμε ποσότητα ανάλογη με την υφή που θέλουμε να δώσουμε στην τυροκαυτερή.
Με 350 γραμ. γίνεται σαν αλοιφή ενώ αν βάλουμε παραπάνω, γίνεται πιο στερεή.
Ελέγχουμε τη γεύση και την οξύτητα της τυροκαυτερής.
Την παγώνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μια ώρα.
Τη σερβίρουμε με ψημένες πίτες ή τσιπς από αραβική πίτα.
Για τις ψητές πιπεριές
Σε δυνατό φούρνο, ψήνουμε τις πιπεριές φλωρίνης μέχρι να μαυρίσει ελαφρά η φλούδα τους.
Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις βάζουνε σε μία σακούλα τροφίμων και τις αφήνουμε να ιδρώσουν ελαφρά.
Έτσι ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.
Στη συνέχεια, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τις διατηρούμε σε βάζο με ελαιόλαδο.