Για την τυροκαυτερή
Η τυροκαυτερή είναι μία πανεύκολη συνταγή και ένα ορεκτικό που εξαφανίζεται στο λεπτό.
Μπορεί να γίνει στο μίξερ και να πολτοποιηθεί πλήρως σαν αλοιφή αλλά γίνεται μία χαρά και στο χέρι με ένα μπολ και ένα κουτάλι και έχει λίγο διαφορετική υφή. Η γεύση παραμένει συγκλονιστική και ο συνδυασμός των υλικών είναι μοναδικός.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για την τυροκαυτερή. Χρησιμοποιούμε τα μαχαίρια πολτοποίησης. Βάζουμε την φέτα, το γιαούρτι, τις πιπεριές, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ξύδι.
Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Φέτα χρησιμοποιούμε ποσότητα ανάλογη με την υφή που θέλουμε να δώσουμε στην τυροκαυτερή.
Με 350 γραμ. γίνεται σαν αλοιφή ενώ αν βάλουμε παραπάνω, γίνεται πιο στερεή.
Ελέγχουμε τη γεύση και την οξύτητα της τυροκαυτερής.
Την παγώνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μια ώρα. Η τυροκαυτερή διατηρείται αρκετές ημέρες σκεπασμένη στη συντήρηση του ψυγείου.
Σερβίρουμε την τυροκαυτερή με ψημένες πίτες ή τσιπς από αραβική πίτα.
Για τις ψητές πιπεριές
Σε δυνατό φούρνο, ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να μαυρίσει ελαφρά η φλούδα τους.
Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων και τις αφήνουμε να ιδρώσουν ελαφρά.
Έτσι ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.
Στη συνέχεια, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τις διατηρούμε σε βάζο με ελαιόλαδο. Με αυτές τις πιπεριές φτιάχνουμε την τυροκαυτερή και σου μένει αξέχαστη!