Αυτή η τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης, να μην λείπει από κανένα σας τραπέζι! Γιατί είναι απλά φανταστική

Αυτή η τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης, να μην λείπει από κανένα σας τραπέζι! Γιατί είναι απλά φανταστική

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την τυροκαυτερή της Αργυρώς

  • 3 πιπεριές φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες (φρέσκιες η εμπορίου)
  • 350-500 γρ. φέτα μαλακή σε τρίμματα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (όχι αραιό)
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1-2 κ.σ. ξύδι
  • 1 πρέζα/ες μπούκοβο (προαιρετικά)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 385 Θερμίδες
    (kcal)
  • 33.3 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 9.9 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 13.2 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για την τυροκαυτερή

Βάζουμε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για την τυροκαυτερή στον κάδο του μίξερ με τα μαχαίρια -κόφτες, και τα πολτοποιούμε να γίνουν αλοιφή. 

Φέτα χρησιμοποιούμε ποσότητα ανάλογη με την υφή που θέλουμε να δώσουμε στην τυροκαυτερή.

Με 350 γραμ. γίνεται σαν αλοιφή ενώ αν βάλουμε παραπάνω, γίνεται πιο στερεή.

Ελέγχουμε τη γεύση και την οξύτητα της τυροκαυτερής. 

Την παγώνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μια ώρα. 

Τη σερβίρουμε με ψημένες πίτες ή τσιπς από αραβική πίτα.

Διαφήμιση

Για τις ψητές πιπεριές

Σε δυνατό φούρνο, ψήνουμε τις πιπεριές φλωρίνης μέχρι να μαυρίσει ελαφρά η φλούδα τους.

Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις βάζουνε σε μία σακούλα τροφίμων και τις αφήνουμε να ιδρώσουν ελαφρά.

Έτσι ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.

Στη συνέχεια, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τις διατηρούμε σε βάζο με ελαιόλαδο.

Βίντεο

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×