Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Πλάστης
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
- Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε τα υλικά να βραχεί το αλεύρι.
- Όταν πια το ζυμάρι μαζεύεται σε μπάλα και δεν κολλάει στα χέρια, το βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, και ζυμώνουμε για 5 – 6′ μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη.
- Αλευρώνουμε τα χέρια και τη ζύμη, αν η ζύμη είναι υγρή και κολλάει στα χέρια.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 30΄.
- Η ζύμη αυτή μπορεί να διατηρηθεί σκεπασμένη στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι και 3 ημέρες.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για τυροκουλούρες για να φτιάξετε οποιαδήποτε παραδοσιακή πίτα θέλετε.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Τρίβουμε τη φέτα σε τρίμματα σε ένα μπολ, και προσθέτουμε την ξυνομυζήθρα.
- Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια.
- Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με λεπτό πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε πολύ λεπτό φύλλο.
- Χωρίζουμε το κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες μακριές κατά μήκος.
- Στη μέση βάζουμε τη γέμιση και ρολάρουμε σε ρολό.
- Δένουμε ελαφρύ κόμπο ή τυλίγουμε σαλιγκάρι.
- Μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο και να τηγανίζουμε λίγες κάθε φορά.
- Αφού τελειώσουμε με όλες τις τυροκουλούρες, είτε τις ψήνουμε αλείφοντάς τες με ελαιόλαδο για 30΄στους 200°C είτε τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 3΄ από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε τις τηγανισμένες τυροκουλούρες, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στεγνώσουν τελείως από το λάδι.
- Τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, με σαλάτα εποχής.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές για νόστιμα ορεκτικά