Ο καλύτερος μεζές για παγωμένη μπύρα. Οι τυροκουλούρες, μπορούν να γίνουν τηγανιτές ή μπορούν να ψηθούν και στο φούρνο. Γίνονται με φέτα και ξυνομυζήθρα...

Ο καλύτερος μεζές για παγωμένη μπύρα. Οι τυροκουλούρες, μπορούν να γίνουν τηγανιτές ή μπορούν να ψηθούν και στο φούρνο. Γίνονται με φέτα και ξυνομυζήθρα αλλά μπορείτε να προσθέσετε και λαχανικά της αρεσκείας σας.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το φύλλο

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1/3 φλ. ούζο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι όσο σηκώσει
  • 300 γρ. νερό χλιαρό
  • Λίγο αλεύρι για το φύλλο

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. φέτα τρίμματα
  • 2 κ.σ. ξινομυζήθρα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί 30΄

    Σερβίρονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου

    Για τη ζύμη

    Για την τηγανητή τυροκουλούρα με φέτα, πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη.

    Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά.

    Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε τα υλικά να βραχεί το αλεύρι.

    Όταν πια το ζυμάρι μαζεύεται σε μπάλα και δεν κολλάει στα χέρια, το βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, και ζυμώνουμε για 5 – 6′ μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη.

    Αλευρώνουμε τα χέρια και τη ζύμη, αν η ζύμη είναι υγρή και κολλάει στα χέρια.

    Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 30΄.

    Η ζύμη αυτή μπορεί να διατηρηθεί σκεπασμένη στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι και 3 ημέρες.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για τυροκουλούρες για να φτιάξετε οποιαδήποτε παραδοσιακή πίτα θέλετε.

    Διαφήμιση

    Για τη γέμιση

    Τρίβουμε τη φέτα σε τρίμματα σε ένα μπολ, και προσθέτουμε της ζυνομυζήθρα.

    Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση.

    Για τις τυροκουλούρες

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια.

    Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με λεπτό πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε πολύ λεπτό φύλλο.

    Χωρίζουμε το κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες μακριές κατά μήκος.

    Στη μέση βάζουμε τη γέμιση και ρολάρουμε σε ρολό.

    Δένουμε ελαφρύ κόμπο ή τυλίγουμε σαλιγκάρι.

    Μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο και να τηγανίζουμε λίγες κάθε φορά.

    Αφού τελειώσουμε με όλες τις τυροκουλούρες, είτε τις ψήνουμε αλείφοντάς τες με ελαιόλαδο για 30΄στους 200°C είτε τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 3΄ από κάθε πλευρά.

    Βγάζουμε τις τηγανισμένες τυροκουλούρες, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στεγνώσουν τελείως από το λάδι.

    Τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, με σαλάτα εποχής.

    Θέλετε περισσότερες συνταγές για νόστιμα ορεκτικά; Βρείτε τες όλες εδώ!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×