Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά για τη γέμιση, τη φέτα, το κεφαλοτύρι, το αυγό και το πιπέρι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή πιρούνι να λιώσουν τα υλικά.
- Κοσκινίζουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και λίγο λίγο τα ρίχνουμε στη ζύμη.
- Ζυμώνουμε έως ότου να μην κολλάει στα χέρια (όχι πολλή ώρα).
- Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει.
- Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 35 ή 40 μπαλάκια.
- Πιέζουμε ένα ένα μπαλάκι ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ.
- Βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
- Πατάμε καλά την ένωση με ένα πιρούνι.
- Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρις ότου να ροδίσουν καλά.
- Φανταστικά για όλες τις ώρες, ειδικά για τα παιδιά.