Τζαλέτια (τηγανίτες) Κέρκυρας

Συνταγή για κερκυραϊκές τηγανίτες, τα περίφημα τζαλέτια από την Αργυρώ. Είναι χωρίς ζάχαρη και σερβίρονται πάντα στις γιορτές.

Μεσαία
0:13

6

10 λεπτά

3 λεπτά

τζαλέτια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΛΕΤΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΛΕΤΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι (καλαμποκάλευρο και γ.ο.χ.) τη μαγιά, το ξύσμα, τη σταφίδα και τα ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό, το νερό και το αλάτι.
  3. Με κουτάλι ανακατεύουμε το χυλό για να αναμιχθούν τα υλικά.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για 40 λεπτά τα τζαλέτια να φουσκώσουν ελαφρά και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
  5. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι.
  6. Κουταλιά κουταλιά, ρίχνουμε το χυλό.
  7. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 λεπτό, να ροδίσει η μια πλευρά και φουσκαλίτσες να εμφανιστούν στην ωμή πλευρά.
  8. Τότε αναποδογυρίζουμε τα τζαλέτια και ψήνουμε για 1 λεπτό να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  9. Τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι, ή πασπαλίζουμε μπόλικη κανέλα και ζάχαρη.
  10. Σε πολλά χωριά της Κέρκυρας τα φτιάχνουν και χωρίς μαγιά, σκέτα μόνο με καλαμποκάλευρο, νερό και σταφίδες.
  11. Στο τέλος τα πασπαλίζουνε με ζάχαρη και κανέλα.
  12. Σε πολλά σπίτια, τα σερβίρουν με γλυκό κουταλιού κουμ κουατ που το λατρεύω.
Απόρρητο