• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το vegan hummus bowl

  • 2 φλ. χούμους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 γλυκοπατάτα κόκκινη
  • 250 γρ. κόκκινο λάχανο
  • 5 ντοματίνια
  • 10 ελιές Αμφίσσης
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Λεμόνι κομμένο σε τέταρτα
  • Μπούκοβο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Vegan Hummus Bowl

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6′.

    Το βγάζουμε σε πιάτο.

    Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε την γλυκοπατάτα μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.

    Ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο και το βάζουμε σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύδι και λίγο αλάτι.

    Το τρίβουμε με τα χέρια να μαραθεί.

    Απλώνουμε το χούμους σε ένα πιάτο.

    Γαρνίρουμε με το λάχανο, τα κρεμμύδια την γλυκοπατάτα.

    Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε μαζί με τις ελιές.

    Προσθέτουμε το κουκουνάρι.

    Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε με τέταρτα λεμονιού.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Εκτός από τo vegan hummus bowl, δείτε και αυτή την πεντανόστιμη χορτοφαγική συνταγή!

    Ποια άλλη συνταγή με χούμους σου αρέσει;

    Κάτι μαγειρεύεται