Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό δίσκο 35 εκ., πάχους 0,5 εκ. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες της συνταγής για βασική ζύμη για πίτσα.
- Απλώνουμε τη ζύμη μας με τα χέρια σε λαμαρίνα ή ταψάκι.
- Απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη αφήνοντας κενό 1 εκ. γύρω-γύρω.
- Πασπαλίζουμε τα τυριά μας, αφού πρώτα έχουμε κόψει τη μοτσαρέλα σε φέτες.
- Στρώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, τα μανιτάρια και τις ελιές πάνω από τα τυριά.
- Τέλος, πάνω-πάνω στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πιπεριά.
- Ψήνουμε την πίτσα μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου μας για 15΄-20΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτσα χωριάτικη με φέτα και ελιές.
- Μπορούμε να συνοδέψουμε την εκδοχή αυτή για πίτσα ελληνική με μια σαλάτα χωριάτικη παριανή και να απογειώσουμε την απόλαυση με αυτόν τον συνδυασμό!
Tips
- Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε το ταψάκι μας ή τη λαμαρίνα με λίγο καλαμποκάλευρο για πιο τραγανό αποτέλεσμα στην ελληνική πίτσα.