Η χωριάτικη πίτσα με φέτα και ελιές είναι η ελληνική εκδοχή της αγαπημένης πίτσας που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι σε όλο τον...

Η χωριάτικη πίτσα με φέτα και ελιές είναι η ελληνική εκδοχή της αγαπημένης πίτσας που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι σε όλο τον κόσμο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
58

Για τη χωριάτικη πίτσα

  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 125 γρ. μοτσαρέλα
  • 1½ φλ. κυβάκια φέτας
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη χωριάτικη πίτσα

    Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό δίσκο 35 εκ., πάχους 0,5 εκ. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες της συνταγής για βασική ζύμη για πίτσα.

    Απλώνουμε τη ζύμη μας με τα χέρια σε λαμαρίνα ή ταψάκι.

    Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε το ταψάκι μας ή τη λαμαρίνα με λίγο καλαμποκάλευρο για πιο τραγανό αποτέλεσμα στην ελληνική πίτσα.

    Απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη αφήνοντας κενό 1 εκ. γύρω-γύρω.

    Πασπαλίζουμε τα τυριά μας, αφού πρώτα έχουμε κόψει τη μοτσαρέλα σε φέτες.

    Στρώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, τα μανιτάρια και τις ελιές πάνω από τα τυριά.

    Τέλος, πάνω-πάνω στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πιπεριά.

    Ψήνουμε την πίτσα μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου μας για 15΄-20΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτσα χωριάτικη με φέτα και ελιές.

    Για το σερβίρισμα

    Μπορούμε να συνοδέψουμε την εκδοχή αυτή για πίτσα ελληνική με μια σαλάτα χωριάτικη παριανή και να απογειώσουμε την απόλαυση με αυτόν τον συνδυασμό!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται