Για την τερίνα χοιρινού,
Διαλέγουμε σπάλα και λαιμό. Τα ψιλοκόβουμε εμείς με το μαχαίρι ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τα ψιλοκόψει (όχι στη μηχανή του κιμά) με το χέρι πολύ ψιλά.
Καθαρίζουμε με κοφτερό μαχαίρι τα συκωτάκια πουλιών από τους τένοντες και τις μεμβράνες.
Τα αλέθουμε στο μπλέντερ σε πουρέ.
Βάζουμε το κρέας σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε τον πουρέ από τα συκωτάκια, το σκόρδο, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι ψιλοκομμένα, το ψωμί, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνοντας το μείγμα λίγο λίγο, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε καλά.
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 25 εκατοστών. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το πατάμε καλά με το χέρι, να ισιώσει η επιφάνεια.
Θα το ψήσουμε σε μπεν-μαρί φούρνου, οπότε βάζουμε το σκεύος με την τερίνα μέσα σε ένα ταψί.
Συμπληρώνουμε μέσα στο ταψί βραστό νερό ώστε να καλυφθούν τα 3/4 του σκεύος της τερίνας και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.
Επειδή το κρέας που χρησιμοποιούμε έχει αρκετό λίπος, η τερίνα στο ψήσιμο θα μαζέψει αρκετά.
Όπως θα είναι ζεστή, θα τη βγάλουμε σε σχάρα κι αφού πετάξουμε το λίπος θα την αφήσουμε να στραγγίσει.
Τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου κόβοντάς τη σε τρίγωνα κομμάτια, πάντα με φρυγανισμένο ψωμί και πράσινη ανάμεικτη σαλάτα.