Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
- Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τα αβγά, το αλεύρι και το κακάο.
- Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ.
- Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε (έτσι γίνεται πολύ μαλακό και εύκαμπτο).
- Το ανοίγουμε, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί.
ΨΗΣΙΜΟ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200°C, και ψήνουμε για 15-20 λεπτά να κάνει ελαφριά κρούστα.
- Μέσα η καρδιά της θα είναι υγρή.
- Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται για 8 λεπτά στους 200°C στον αέρα.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Ξεφορμάρουμε τη ζουμερή σοκολατόπιτα μαζί με τη λαδόκολλα.
- Δεν κόβεται όσο είναι ζεστή.
- Την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Την κόβουμε σε κομμάτια.