• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
208
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • 2 βανίλιες
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. κακάο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προσέχουμε τους χρόνους ψησίματος.

    Δεν την κόβουμε όσο είναι ζεστή.

    Βήμα 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.

    Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τα αβγά, το αλεύρι και το κακάο.

    Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

    Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ.

    Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε (έτσι γίνεται πολύ μαλακό και εύκαμπτο).

    Το ανοίγουμε, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο.

    Αδειάζουμε το μιγμα στο ταψί.

    Ψησιμο-χρονος

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200°C, και ψήνουμε τη σοκολατόπιτα για 15-20 λεπτά να κάνει ελαφριά κρούστα.

    Μέσα η καρδιά της θα είναι υγρή.

    Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται για 8 λεπτά στους 200°C στον αέρα.

    Για το σερβίρισμα

    Την ξεφορμάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα.

    Δεν κόβεται όσο είναι ζεστή γιατί τρέχει υγρή η σοκολάτα.

    Την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

    Την κόβουμε σε κομμάτια.

    Σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

    Κάτι μαγειρεύεται