Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη ζύμη για τάρτα νηστίσιμη, ψήνουμε πρώτα τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 10 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι για τάρτα.
Στρώνουμε το μείγμα σαν βάση για την τάρτα, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Αυτή η νηστίσιμη ζύμη για τάρτα δεν χρειάζεται ψήσιμο, όπως θα δείτε και στη συνταγή μου για νηστίσιμη τάρτα με σοκολάτα.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για τέλεια νηστίσιμα γλυκά; Βρείτε τες όλες εδώ!