• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
116

Για την βασιλόπιτα

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αυγά (χωρισμένα)
  • 150 γρ. καρυδόψιχα
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 200 γρ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. κανέλα – γαρύφαλλο – μοσχοκάρυδο ανάμεικτα
  • 1 πρέζα αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Απίθανη βασιλόπιτα

    Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 5 με 6 λεπτά να αφρατέψει καλά.

    Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να απορροφούνται κάθε φορά από το μείγμα.

    Προσθέτουμε το ξύσμα, τα μπαχαρικά, και τη βανίλια.

    Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

    Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

    Ρίχνουμε στο μίγμα βουτύρου, εναλλάξ το αλεύρι και τον χυμό.

    Τέλος, προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα να αραιώσει το μίγμα.

    Ρίχνουμε την καρυδόψιχα και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε.

    Διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα το μίγμα.

    Το αδειάζουμε σε ταψί 28 εκατοστά βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C βαθμούς στην κάτω σχάρα 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει καλά.

    Ελέγχουμε αν είναι ψημένη με την λάμα του μαχαιριού. Αν βγαίνει καθαρή τότε είναι έτοιμη.

    Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο ταψί.

    Αναποδογυρίζουμε σε δίσκο σερβιρίσματος, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.

    Αχνίζουμε με άχνη και γράφουμε με λιωμένη σοκολάτα ευχές για την χρονιά.

    Διαβάστε και το μυστικό για την πιο αφράτη βασιλόπιτα

    Αν σας άρεσε η παραπάνω συνταγή, πάρτε ιδέες για υπέροχες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι σαν και την παρακάτω:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται