"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1φλ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • 2 βανίλιες
  • 1φλ. χυμό πορτοκάλι
  • ½ κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 συσκευασία (115 γρ.) mini μπισκότα γεμιστά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Για την επικάλυψη
  • άχνη ζάχαρη
  • mini μπισκότα γεμιστά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βασιλόπιτα με πορτοκάλι

    Για τη βασιλόπιτα με πορτοκάλι, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Μπορείτε να παίξετε με τη ζύμη αυτής της βασιλόπιτας και να μεταμορφώσετε τη γεύση και την υφή της με υλικά όπως κομμάτια σοκολάτας, μπισκότα, ή αποξηραμένα φρούτα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι είτε τη φτιάξετε σκέτη βασιλόπιτα με πορτοκάλι είτε την ενισχύσετε με ένα από τα προηγούμενα υλικά, θα σας μείνει αξέχαστη!

    Έχει όλα όσα περιμένετε από μια ζουμερή βασιλόπιτα με πορτοκάλι! Τα μοναδικά αρώματα, την υφή σαν κέικ, την ακαταμάχητη γεύση. Έχει όμως και κάτι ακόμα. Ξεκινάμε με όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτή η ζουμερή βασιλόπιτα με χυμό πορτοκάλι είναι το κάτι άλλο! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

    Μίγμα για τη βασιλόπιτα με πορτοκάλι

    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
    • Σε άλλο μπολ χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψει καλά. Πρέπει να γίνει σαν κρέμα.
    • Προσθέτουμε ένα ένα τ’ αυγά. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό, πρέπει να έχει απορροφηθεί το προηγούμενο.
    • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.
    • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε να αρχίσει η αντίδραση.
    • Μόλις φουσκώσει το μείγμα, το ρίχνουμε στα υλικά.
    • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι μεγάλη ή ταψάκι 28 εκ.
    • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση του ταψιού, αδειάζουμε το μίγμα και προσθέτουμε κομμάτια σοκολάτας, μπισκότα, ή αποξηραμένα φρούτα.
    • Σε αυτή τη φάση βάζουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα με πορτοκάλι.

    Ψήνουμε τη βασιλόπιτα με πορτοκάλι

    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
    • Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα και ψήνουμε για 1 ώρα.
    • Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με τη λάμα ενός μαχαιριού.
    • Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
    • Πασπαλίζουμε άχνη ή απλώνουμε γλάσο.

    Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!

    Πριν δείτε όλα τα μυστικά για την πιο αφράτη βασιλόπιτα πάρτε κι άλλες ιδέες για υπέροχες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι 

    Αν σας άρεσε αυτή η ζουμερή βασιλόπιτα με χυμό πορτοκάλι, δείτε και τη παρακάτω φανταστική συνταγή της Αργυρώς

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×