Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Για να πετύχει το γλυκό καρπούζι, πρέπει να προσέξουμε να διαλέξουμε ένα χοντρόφλουδο καρπούζι.
- Καθαρίζουμε την πράσινη εξωτερική φλούδα και την ψίχα, αφήνοντας ελάχιστη κόκκινη ψίχα πάνω στο άσπρο μέρος.
- Ύστερα το κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και 3 στυμμένα λεμόνια. Βάζουμε πάνω βάρος για να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 2 ώρες.
- Τα σουρώνουμε, να στραγγίσουν καλά.
- Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς καθόλου νερό), να λιώσει η ζάχαρη.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 15΄-20΄.
- Ξαφρίζουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για να δέσουμε το σιρόπι.
- Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ