Melt grilled cheese

Τοστ με λιωμένο τυρί, ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι με φρέσκο βουτυρωμένο ψωμί. Tραγανό και τυρένιο.

Εύκολη
0:08

2 μερίδες

3 λεπτά

5 λεπτά

τοστ

Υλικά

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το τηγάνι πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει 2 τοστ.
  2. Αλείφουμε εξωτερικά όλες τις φέτες ψωμιού με βούτυρο (δηλαδή από τη μία πλευρά κάθε φέτας).
  3. Τοποθετούμε από 1 φέτα τυρί στις δύο φέτες ψωμιού (στη μη βουτυρωμένη πλευρά).
  4. Βάζουμε τα ψωμιά στο καυτό τηγάνι, με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω.
  5. Ψήνουμε για περίπου 1,5 λεπτό, μέχρι να ροδίσει καλά το ψωμί και να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
  6. Προσθέτουμε από μία ακόμα φέτα τυρί πάνω από το ήδη λιωμένο τυρί.
  7. Σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού (βουτυρωμένη πλευρά προς τα έξω) και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά.
  8. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά και η δεύτερη πλευρά και να λιώσει τελείως το τυρί.
  9. Σερβίρουμε ιδανικά με φέτες μήλου. Ο γλυκός και δροσερός συνδυασμός ταιριάζει τέλεια με το λιωμένο τυρί.
Απόρρητο