Ντομάτα, η βασίλισσα του καλοκαιριού

Παρόλο που πια, βρίσκουμε ντομάτες όλο το χρόνο στα ράφια του μανάβη, η καλοκαιρινή της σοδειά, υπερτερεί γευστικά.

Tώρα λοιπόν που την στα καλύτερά της, την παρασκευάζουμε, έτσι ώστε να γευόμαστε όλο τον υπόλοιπο χρόνο, τη γεύση του καλοκαιριού.

Αποστειρώνουμε βάζα και βαζάκια και τα γεμίζουμε με τις παρακάτω σάλτσες και παρασκευές, που θα μπορέσουμε να απολαύσουμε μήνες αργότερα με τα ζυμαρικά, τις σαλάτες ή τα κρεατικά μας.

ντομάτες σε βάζο
Ολόκληρες ντομάτες σε βάζο

Ακολουθώντας τις μεθόδους της αποστείρωσης και της κονσερβοποίησης, μπορείτε να έχετε τις δικές σας ντομάτες για μήνες, σφραγισμένες στα βαζάκια σας, έτοιμες να τις χρησιμοποιήσετε.

Κρύα σάλτσα με λιαστή ντομάτα

Μπορείτε να τη σερβίρετε με φρεσκοψημένο ψωμί, πάνω σε μπρουσκέτα, σαν σάλτσα για οποιοδήποτε ζυμαρικό ή ακόμη και σαν συμπλήρωμα σε πράσινη σαλάτα. Όπως και να έχει, είναι πεντανόστιμη!

γλυκόξινη σάλτσα
Γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας

Πικάντικη αρωματική σάλτσα, με πολύ έντονη γεύση που συνοδεύει άψογα πιάτα με ψητά κρέατα ή πιάτα με κοτόπουλο.

σάλτσα ντομάτας
Κρύα σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

Θέλετε μια γρήγορη λύση για ένα απολαυστικό γεύμα; Ετοιμάστε φρέσκια σάλτσα με μυρωδικά, κλείστε τη σε βαζάκι και βάλτε άρωμα και γεύση στα πιάτα σας!

κόκκινη σάλτσα
Πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Φρέσκια σάλτσα ντομάτας με την ιδιαίτερη γεύση της πιπεριάς. Τα υλικά μιλούν από μόνα τους!

σάλτσα για πίτσα
Βασική σάλτσα ντομάτας για πίτσα 

Μια εύκολη σάλτσα ντομάτας που θα χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάθε συνταγής.

Ντομάτες λιαστές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου | Κάθε χρόνο τον Αύγουστο που οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους, τις φτιάχνουμε λιαστές!
Λιαστές ντομάτες

Κάθε χρόνο τον Αύγουστο που οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους, τις φτιάχνουμε λιαστές! Ο ήλιος τους αφαιρεί όλη την υγρασία και τους αφήνει όλη τη γεύση, τη γλύκα και τη μοσχοβολιά, για να τις απολαμβάνουμε όλο το χρόνο στις συνταγές μας.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση,

με αγάπη