Πίσω

Αβοκάντο

Το αβοκάντο (Percea amercana Mll) ανήκει στην κατηγορία των τροπικών φρούτων.

Τα αβοκάντο ανήκουν στην κατηγορία των φρούτων και είναι γνωστά, όταν πολτοποιούνται, για τις μεξικάνικες παρασκευές. Έχουν μια κιτρινοπράσινη, βουτυρώδη, λεία, ήπιας γεύσης σάρκα που περιβάλλει ένα μεγάλο κουκούτσι. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες. Τα δύο ευρέως διαθέσιμα είναι το Haas και το Fuerte. Το Haas έχει τραχιά υφή και δέρμα που κυμαίνεται από σκούρο πράσινο έως μωβ-μαύρο. Το Fuerte είναι μεγαλύτερο με λεία πράσινη επιδερμίδα. Όποιο είδος κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι είναι ώριμο πριν το φάτε. Σημάδι ωριμότητας είναι όταν ο καρπός πιέζεται σχετικά εύκολα.

Πώς επιλέγουμε;

Τα αβοκάντο ωριμάζουν μόνο αφού συλλεχθούν. Στο εμπόριο υπάρχουν ώριμα και έτοιμα προς κατανάλωση, καθώς και εκείνα που χρειάζονται περισσότερη ωρίμανση. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές θα συναντήσουμε αβοκάντο σκληρά που χρειάζονται μερικές ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου για να ωριμάσουν. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν αγοράζουν αβοκάντο είναι να επιλέγουν αυτά που είναι πολύ μαλακά. Για να ξεχωρίσουμε το ώριμο από το άγουρο, βάζουμε ένα αβοκάντο στο χέρι μας και το πιέζουμε απαλά. Ένα τέλεια ώριμο αβοκάντο δεν πρέπει να είναι εντελώς μαλακό, αλλά ελαφρώς.

Μόλις το κόψουμε και αφαιρέσουμε το εξωτερικό φλοιό, αποχρωματίζεται γρήγορα, επομένως είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσουμε και να το σερβίρουμε άμεσα. Η προσθήκη μιας ποσότητας χυμού λεμονιού θα βοηθήσει στην επιβράδυνση του αποχρωματισμού.

Προετοιμασία

Για να αφαιρέσουμε προσεκτικά το κουκούτσι, κόβουμε το αβοκάντο στη μέση κατά μήκος γύρω από το κουκούτσι. Στρίβουμε τα δύο μισά σε αντίθετες κατευθύνσεις και τα τραβάμε. Προσεκτικά, αφαιρούμε το κουκούτσι. Για να αφαιρέσουμε τη σάρκα από το δέρμα του, κρατάμε το αβοκάντο στην παλάμη του χεριού μας και, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα ως ένα μόνο κομμάτι. Όταν είναι μαλακό και ώριμο, είναι συνήθως πιο εύκολο να το κόψουμε σε φέτες ή σε κύβους πριν αφαιρέσουμε τη φλούδα του. Μπορούμε να κόψουμε το αβοκάντο σε πολλά διαφορετικά σχήματα, ανάλογα με το που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Τρόπος αποθήκευσης

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, αφήνουμε τα αβοκάντο σε θερμοκρασία δωματίου για να ωριμάσουν εάν χρειάζεται. Για να επιταχύνουμε την ωρίμανση, μπορούμε να τα βάλουμε τα σε ένα σακουλάκι με μπανάνες. Μόλις ωριμάσουν τα αβοκάντο, τα τοποθετούμε στη συντήρηση, όπου μπορούν να συντηρηθούν για μερικές μέρες ακόμα.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται