Για το γουακαμόλε
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τον χυμό λάιμ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και την ντομάτα.
Με δυο κουτάλια ανακατεύουμε το guacamole μέχρι να λιώσει το αβοκάντο αλλά να μην πολτοποιηθεί. Πρέπει να μείνουν μερικά κομμάτια.
Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ και καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
Το γουακαμόλε σερβίρεται αμέσως.
Αν θέλετε να το διατηρήσετε δροσερό μέχρι να φτιάξετε τις γαρίδες πρέπει να το καλύψετε με ένα κομμάτι μεμβράνη.
Φροντίστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του ώστε να μην οξειδωθεί και αλλάξει χρώμα.
Για τις γαρίδες
Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε να ντυθούν οι γαρίδες.
Ζεσταίνουμε μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
Σοτάρουμε για 1½ λεπτό.
Αναποδογυρίζουμε τις γαρίδες να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 1 με 1½ λεπτό.
Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.
Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε αγγούρι σε φέτες.
Ακουμπάμε επάνω λίγο guacamole. Γαρνίρουμε κάθε μπουκιά με μια γαρίδα.
Σερβίρουμε το υπόλοιπο αβοκάντο σε μπολ μαζί με τις γαρίδες.
Εναλλακτικό σερβίρισμα για ατομικό ορεκτικό
Βάζουμε λίγο γουακαμόλε σε μικρό γυάλινο ποτήρι και γαρνίρουμε με δυο γαρίδες και μία φέτα αγγούρι.