• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το γουακαμόλε

  • 2 ώριμα μαλακά αβοκάντο
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 1/2 λάιμ (χυμό)

Για τις γαρίδες

  • 350 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • Λίγο σχοινόπρασο

Για το σερβίρισμα

  • Αγγούρι
  • Τσιπς τορτίγιας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μην ψήνετε πολύ ώρα τις γαριδες.

    Μην αφήνετε εκτεθειμένο το γουακαμολε. Απολαύστε το αμέσως ή σκεπάστε το.

    Χρησιμοποιήστε ώριμα αβοκάντο για κρεμώδη υφή.

    Για το γουακαμόλε

    Καθαρίζουμε τα αβοκάντο.

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με τον χυμό λάιμ.

    Προσθέτουμε το αλάτι, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και την ντομάτα.

    Με δυο κουτάλια ανακατεύουμε το guacamole μέχρι να λιώσει το αβοκάντο αλλά να μην πολτοποιηθεί. Πρέπει να μείνουν μερικά κομμάτια.

    Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ και καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.

    Το γουακαμόλε σερβίρεται αμέσως.

    Αν θέλετε να το διατηρήσετε δροσερό μέχρι να φτιάξετε τις γαρίδες πρέπει να το καλύψετε με ένα κομμάτι μεμβράνη.

    Φροντίστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του ώστε να μην οξειδωθεί και αλλάξει χρώμα.

    Για τις γαρίδες

    Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,σκόρδο, πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε να ντυθούν οι γαρίδες.

    Ζεσταίνουμε μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τις γαρίδες.

    Σοτάρουμε για 1-1/2 λεπτό.

    Αναποδογυρίζουμε τις γαρίδες να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά.

    Ψήνουμε για 1 με 1-1/2 λεπτό.

    Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.

    Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι.

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Κόβουμε αγγούρι σε φέτες.

    Ακουμπάμε επάνω λίγο guacamole. Γαρνίρουμε κάθε μπουκιά με μια γαρίδα.

    Σερβίρουμε το υπόλοιπο αβοκάντο σε μπολ μαζί με τις γαρίδες.

    Εναλλακτικό σερβίρισμα για ατομικό ορεκτικό

    Βάζουμε λίγο γουακαμόλε σε μικρό γυάλινο ποτήρι και γαρνίρουμε με δυο γαρίδες και μία φέτα αγγούρι.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται