Πίσω

Κρέμα γάλακτος

Η κρέμα γάλακτος είναι ένα διάσημο γαλακτοκομικό προϊόν.

Προκύπτει από την αφαίρεση του λιπαρού μέρους του γάλακτος πριν από την ομογενοποίηση, το οποίο συσσωρεύεται στην επιφάνειά του. Στο εμπόριο υπάρχει ποικιλία, με διαφορετική περιεκτικότητα σε λίπος που κυμαίνονται από 15-30%, ακόμα και πολύ περισσότερο, δηλαδή υπάρχει κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά. Οι κρέμες με υψηλότερα λιπαρά έχουν πλούσια υφή και καλύτερη γεύση. Ανάλογα με την περιεκτικότητα έχουν και διαφορετική χρήση. Αυτές με 15% λίπος χρησιμοποιούνται σε αλμυρές παρασκευές ενώ η κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά είναι ιδανική για γλυκά. Πάντα φυσικά, υπάρχει στο εμπόριο και η κρέμα γάλακτος lght.

Διατροφική Αξία

Ως γαλακτοκομικό προϊόν, περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β2, η οποία συμβάλλει στην καλή υγεία του σώματος, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη μυϊκών ιστών. Επίσης έχει σημαντικές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, D, Ε και Κ. Περιέχει ελάχιστα ποσοστά πρωτεΐνης. Με την παρουσία σημαντικής ποσότητας ασβεστίου και φωσφόρου, διατηρείται η υγεία των οστών σας. Ο φώσφορος στη κρέμα μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση του ασβεστίου στο σώμα. 

Ωστόσο μιλάμε για ένα προϊόν που είναι πλούσιο σε λίπος. Επομένως πρέπει η χρήση και η κατανάλωση της να γίνεται προσεκτικά, καθώς μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση βάρους. Μια καλή εναλλακτική είναι η χρήση κρέμας γάλακτος με χαμηλά λιπαρά (lght). Για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη δεν προτείνεται, παρά μόνο κάποιου είδους φυτικής κρέμας.

Χρήσεις στην κουζίνα

Η κρέμα γάλακτος αποτελεί βασικό συστατικό για πάρα πολλά αλμυρά και γλυκά πιάτα. Υπάρχει και φυτική, με φυτικά λιπαρά για να μπορούν και άτομα που έχουν αποκλείσει από την διατροφή τους προϊόντα ζωικής προέλευσης να απολαμβάνουν γευστικές επιλογές.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται