Το μενού της εβδομάδας

Και καθώς οι μέρες του Μαϊου όλο και λιγοστεύουν, αλλάζει και η διάθεσή μας και γίνεται και ολο πιο καλοκαιρινή. Και μαζί με τη διάθεση αλλάζει και η επιθυμία μας να γευτούμε φαγητά πιο αρωματικά, πιο ελαφριά και πιο ντελικάτα.

Το μενού αυτής της εβδομάδας έχει ακριβώς τέτοιες συνταγές. Διαλεγμένες μία και μία για να γεμίσει το τραπέζι σας νόστιμα πιάτα που θα ικανοποιήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας. Μπόνους το πιο απολαυστικό σνακ της εποχής, το αγαπημένο frozen yogurt φράουλας.

Οι αγκινάρες θα είναι για λίγο ακόμα στην εποχή τους και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε και να τις βάλουμε στην κουζίνα μας όσο προλαβαίνουμε. Αυτή τη φορά θα τους δώσουμε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν σε μια σαλάτα που όμοιά της δεν έχετε ματαδοιμάσει! Δοκιμάστε τη, είναι απλά μια σαλάτα ποίημα.

αγκινάρες σαλάτα
Αγκινάρες σαλάτα

Τώρα που έχουν αρχίσει τα βασιλικά και φουντώνουν, πρέπει να φτιάξετε και πέστο βασιλικού. Σπιτικό και σούπερ αρωματικό για να δώσει στις μακαρονάδες σας αυτή τη φρεσκάδα και τη διαφορετικότητα που χρειάζονται όσο ζεσταίνει ο καιρός.

σάλτσα πέστο βασιλικού
Πέστο βασιλικού της Αργυρώς

Όσο για τα σπαράγγια…όπου τα βρείτε, βάλτε τα στο καλάθι σας. Ο πιο απολαυστικός τρόπος να τα απολαύσεις είναι στο πρωινό με μια φανταστική ομελέτα! Για να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά και όσο γευστικά σου χρειάζεται για να συνεχίσεις!

ομελετα με σπαραγγια - ομελετα με σπαραγγια - σπαράγγια ομελέτα - συνταγη για ομελετα
Ομελετα με σπαραγγια

Μοσχαράκι κατσαρόλας μαγειρεμένο αλλιώς. Με γιαούρτι και λαχανικά. Πραγματικά αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία και αυτή η συνταγή θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα σε…γεύση.

Άλλο ένα φαγητό που φωνάζει καλή παρέα! Λαχταριστό γεμάτο πολυτέλεια και νοστιμιά! Το ψαρονέφρι αλα κρεμ με μανιτάρια είναι το τέλειο φαγητό για να υποδεχτείτε φίλους με αφορμή ή και χωρίς αφορμή!

ψαρονέφρι αλα κρεμ - ψαρονέφρι με μανιτάρια - ψαρονέφρι με μανιτάρια - ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος - χοιρινά φιλετάκια αλα κρεμ - συνταγή ψαρονέφρι με μανιτάρια - χοιρινό με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος - ψαρονέφρι συνταγές Αργυρώ - χοιρινό αλα κρεμ με μανιτάρια - χοιρινό με κρέμα γάλακτος - φιλετάκια αλα κρεμ - χοιρινό με μανιτάρια - ρύζι με κρέμα γάλακτος
Ψαρονέφρι αλα κρεμ με μανιτάρια

Πάντα το λαδερό με το κρέας είναι μια αποκάλυψη από μόνο του. Δοκιμάστε το αυτή τη φορά με κοτόπουλο και αρακά. Μόνο η γλύκα του φρέσκου αρακά φτάνει για να μεταμορφώσει αυτό το πιάτο σε επιτακτική ανάγκη αυτή την εποχή!

κοτόπουλο με αρακά
Κοτόπουλο με αρακά και φασολάκια

Η επόμενη συνταγή είναι συνταγή έκπληξη! Μοτσαρέλα στικς, τραγανά απ έξω, μαστιχωτά από μέσα, το απόλυτο finger food της σεζόν. Για την παρέα, την μπαλκονάδα, ή για τσιμπολόγημα όταν βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά! Extra credits μιας και είναι αγαπημένα και των παιδιών.

μοτσαρέλα στικς
Μοτσαρέλα στικς 

Έφτασε και η εποχή για παγωμένες λιχουδιές. Frozen yogurt φράουλα όπως δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει!  Σπιτικό, χωρίς ζάχαρη και αν θέλετε και vegan. Υπάρχει καλύτερη επιλογή για το πιο απολαυστικό γλύκισμα της άνοιξης;

frozen yogurt παγωτό με στέβια
Frozen yogurt φράουλα
https://www.argiro.gr/2022/05/to-menou-tis-evdomadas-3/