World Milk Day 2022

Και φέτος όπως κάθε χρόνο, συμμετέχω ενεργά εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην παγκόσμια καμπάνια World Milk Day που υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Για ένα ολόκληρο τριήμερο, από τις 29 Μαΐου μέχρι και την 1η Ιουνίου γιορτάζεται παγκοσμίως η παραγωγή γάλακτος και τα παράγωγά της. Από το 2016 μέχρι και σήμερα, στηρίζω ενεργά την καμπάνια, χρησιμοποιώντας ελληνικά γαλακτοκομικά προΐόντα, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε υλικό για μηδενική απώλεια. Zero food waste λοιπόν, γιατί το η μηδενική σπατάλη τροφίμων ξεκινά μέσα από τις κουζίνες και μέσα από τα σπίτια μας.

Το 2001, η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών για να αναγνωρίσει τη σημασία του γάλακτος ως παγκόσμια τροφή και να γιορτάσει τον γαλακτοκομικό τομέα. Έκτοτε, κάθε χρόνο, τα οφέλη του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων προωθούνται ενεργά σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο τα γαλακτοκομικά υποστηρίζουν τα προς το ζην ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων.

 

Διαφήμιση

Το 2022, ο εορτασμός ξεκινά με το Enjoy Dairy Rally 29 Μαΐου – 31 Μαΐου, με αποκορύφωμα την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος την Τετάρτη 1 Ιουνίου. Το φετινό θέμα θα υπογραμμίσει το έργο που έχει ήδη γίνει για την επιτάχυνση της δράσης για το κλίμα και θα βοηθήσει στη μείωση του αντίκτυπου του γαλακτοκομικού τομέα στον πλανήτης. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος, θα στοχεύσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα μηνύματα και τη δράση προς το Dairy Net Zero.

Διαφήμιση
Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος στοχεύει να προωθήσει παγκοσμίως την κληρονομιά του γάλακτος και των συναφών προϊόντων τους: Είναι ένα παγκόσμιο τρόφιμο που καταναλώνεται από αμνημονεύτων χρόνων και συνιστά μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας, περίπου έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν γάλα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παγκοσμίως.
Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, είναι πολλές οι συνταγές που χρησιμοποιούμε το γάλα!
Τόσο σε ορεκτικά όπως το τζατζίκι και η τυροκαυτερή, πίτες, όπως η τυρόπιτα και η κολοκυθόπιτα αλλά και γλυκά, όπως τα μπισκότα, το παγωτό, το γαλακτομπούρεκο, το ρυζόγαλο, η γαλατόπιτα!

Ό,τι κι αν αποφασίσετε να φτιάξετε, να θυμάστε ότι το γάλα, η πρώτη γευστική μας ανάμνηση, είναι ένα από τα βασικά συστατικά πολλών συνταγών που απολαμβάνουμε και χρησιμοποιούμε!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται