Πεπόνι, το καλοκαιρινό φρούτο που πάει παντού

Μπορεί ο βασιλιάς του καλοκαιριού στα φρούτα να θεωρείται το καρπούζι, το πεπόνι όμως δίκαια συναγωνίζεται τον τίτλο αυτό. Και μάλιστα για πολλούς έρχεται πρώτο αφήνοντας τα άλλα καλοκαιρινά φρούτα σειρές πίσω! Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, γιατί το άρωμα του είναι μεθυστικό και η γλύκα ενός ώριμου και ζουμερού πεπονιού ασυναγώνιστη!

Πώς να επιλέγουμε το καλύτερο πεπόνι

Για να πετύχουμε όμως όλα του τα χαρακτηριστικά στην καλύτερη εκδοχή τους, άρωμα, γεύση και ζουμερότητα, καλό θα είναι να μάθουμε πώς να επιλέγουμε τα καλύτερα πεπόνια και ο οδηγός πιο κάτω περιέχει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε έτσι ώστε κάθε φορά να απολαμβάνετε τα καλύτερα.

Γλυκό του κουταλιού πεπόνι

Το πεπόνι, σαφώς είναι δημοφιλές γιατί καταναλώνεται δροσερό μόνο του ή σε καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες, αλλά το αγαπητό αυτό φρούτο μπαίνει στην κουζίνα πρωταγωνιστεί σε συνταγές όχι μόνο γλυκές αλλά και αλμυρές.

Ξεκινάμε με τα κλασικά. Γλυκό του κουταλιού πεπόνι για να έχετε το καλοκαίρι με τη γλύκα και τα αρώματα του πεπονιού σε μια εύκαιρη μπουκιά όλο το χρόνο. Διαβάστε τη συνταγή προσεκτικά μέχρι τέλους για να δείτε και την μπόνους έκπληξη που σας περιμένει για την αξιοποίηση του πεπονιού.

Παγωτό πεπόνι

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δε γίνεται και όταν αυτό έχει τη γεύση και τα αρώματα του πεπονιού τότε μιλάμε για ασυναγώνιστο ελληνικό καλοκαίρι. Εύκολο παγωτό πεπόνι με μόνο 3 υλικά που θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια και αυτό το καλοκαίρι. Γιατί είναι το πιο υγιεινό και λαχταριστό φρουτένιο παγωτό χωρίς ζάχαρη που μπορείς να φτιάξεις τόσο μα τόσο εύκολα!

Smoothie πεπόνι

Και αν θέλεις κάτι σε smoothie Που θυμίζει όμως και milkshake, με αυτή τη συνταγή είσαι καλυμμένος. Εύκολα και γρήγορα έχεις το παχύρευστο και δροσερό ρόφημα έτοιμο για τις πιο ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού και όχι μόνο!

Μπρουσκέτα με πεπόνι

Μια από τις πιο διάσημες αλμυρές παρασκευές ορεκτικού με πεπόνι είναι το προσούτο με πεπόνι. Το πώς ταιριάζουν αυτά τα δυο μαζί δε φαντάζεστε! Η γλύκα και η μαλακιά υφή του πεπονιού με την αλμύρα και τη μαστιχωτή υφή του προσούτο είναι συνδυασμός αχτύπητος. Εδώ, πάνω σε μπρουσκέτα, για απόλαυση δίχως τέλος! Ένα πανεύκολο και πολύ γκουρμεδιάρικο ορεκτικό ή μεζές που αρέσει στους πάντες!

Πεπόνι με σαλάτα

Πεπόνι σε σαλάτα; Ναι φυσικά και μάλιστα σε δυο εκδοχές για να διαλέξεις. Η μία με γραβιέρα για μια πιο ελληνική εκδοχή και η άλλη με πρασινάδα, τραγανό προσούτο και παρμεζάνα. Φτιάξτε τες διαδοχικά και τις δύο μέσα σε αυτό το καλοκαίρι!

Δες επίσης πώς θα διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι.

https://www.argiro.gr/2022/07/peponi-to-kalokairino-frouto-pou-paei-pantou/