Πίσω

Με τι μπορώ να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος

Η κρέμα γάλακτος είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Το γαλακτοκομικό αυτό προϊόν δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα σε όσες συνταγές χρησιμοποιείται και θα πίστευε κανείς ότι είναι αναντικατάστατο.

Κάτι τέτοιο όμως δε συμβαίνει καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντικαταστήσει κανείς την κρέμα γάλακτος σε μια συνταγή. Γιατί πολλές φορές τυχαίνει απλά να μην την έχουμε διαθέσιμη προς χρήση ή απλά να θέλουμε να αποφύγουμε τα πολλά της λιπαρά.

Με γάλα και βούτυρο

Αν ο σκοπός σας είναι να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος και χρειάζεστε τα λιπαρά της, ο καλύτερος τρόπος είναι να φτιάξετε μια προσομοίωση της κρέμας γάλακτος με βούτυρο και γάλα. Επιλέγετε καλής ποιότητας αγελαδινό βούτυρο το οποίο χτυπάτε πολύ καλά μαζί με γάλα με το μίξερ σας. 200 ml γάλα με 3 κουταλιές βούτυρο θα σας δώσουν 250 ml κρέμα γάλακτος. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο υποκατάστατο δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για σαντιγί, παγωτό ή άλλες συνταγές που προϋποθέτουν χτύπημα της κρέμας γάλακτος.

Με γάλα και αλεύρι

Το πλήρες γάλα με 3,5% λιπαρά τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για κρέμα γάλακτος σε κάποιες συνταγές. Είναι ιδανική η χρήση του σε πουρέ πατάτας ή ογκρατέν και αν θέλετε να γίνει πιο παχύρευστο μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι. Επίσης το γάλα εβαπορέ είναι μια καλή λύση αφού είναι αρκετά παχύρευστο και μπορεί να μπει σε κάποιες συνταγές αντί κρέμας γάλακτος.

Διαφήμιση

Με γάλα και κορν φλάουρ

Το γάλα με το κορν φλάουρ δίνουν μια πιο ελαφριά εναλλακτική αντί χρήσης της κρέμας γάλακτος. Είναι ιδανική επιλογή για πιο ελαφριές κρέμες μπεσαμέλ αφού το κορν φλάουρ πήζει το γάλα δίνοντάς του μια βελούδινη και κρεμένια υφή. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί γάλα με λιγότερα λιπαρά και η αναλογία είναι 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα.

Με γιαούρτι και γάλα

Αραιώνοντας το γιαούρτι με γάλα παίρνουμε ένα μείγμα πολύ κοντινό στην υφή της κρέμας γάλακτος. Είναι σίγουρα μια πιο ελαφριά εκδοχή υποκατάστατου κρέμας που αφήνει έντονη την επίγευση του γιαουρτιού. Ιδανική επιλογή για μαγειρικές σάλτσες και σούπες όχι όμως πάντα κατάλληλη για γλυκίσματα. Κυρίως σε περιπτώσεις που η συνταγή απαιτεί χτύπημα της κρέμας γάλακτος. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, το ανακάτεμα ίδιας ποσότητας γιαουρτιού με ίδια ποσότητα γάλακτος θα δημιουργήσει μια ωραία κρέμα που θα μπορέσετε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος σε κάποιες συνταγές.

Διαφήμιση

Με τυρί κρέμα

Το τυρί κρέμα έχει εξαιρετική χρήση στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος σε frostings για κέικ και cupcakes ενώ μπορεί να μπει σε σούπες και σάλτσες στις οποίες θα δώσει κρεμένια υφή και γαλακτερή γεύση. Και πάλι αυτή η εναλλακτική δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές που θέλουν χτύπημα στο μίξερ ή στο μπλέντερ.

Με cottage cheese 

Τη κρέμα γάλακτος σε αρκετές αλμυρές συνταγές μπορείτε να την αντικαταστήσετε επιτυχώς και με cottage cheese. Αρκεί να το βάλετε στο μπλέντερ για να γίνει κρέμα και να το προσθέσετε σε ίση ποσότητα στη συνταγή σας.

Διαφήμιση

Vegan υποκατάστατα κρέμας γάλακτος

Γάλα σόγιας και ελαιόλαδο
Αν αναμείξετε  σε αναλογία 2 προς 1 γάλα σόγιας με ελαιόλαδο, θα πάρετε ένα μείγμα που πολύ θα θυμίζει vegan  κρέμα γάλακτος. Είναι ένας συνδυασμός που θα δώσει γεύση στο φαγητό αλλά δεν είναι ιδανικός για συνταγές που θέλουν χτύπημα της κρέμας γάλακτος.

Κρέμα καρύδας
Η κρέμα καρύδας θεωρείται ό,τι πιο κοντινό σε κρέμα γάλακτος στην vegan εκδοχή της. Έχει και αυτή αρκετά λιπαρά και η μόνη της διαφορά είναι ότι ναι μεν θα δώσει την περιζήτητη κρεμένια υφή αλλά θα αλλάξει λιγάκι τη γεύση της συνταγής καθώς έχει άλλη γλυκύτητα και άλλα αρώματα.

Ζωμοί λαχανικών
Οι ζωμοί λαχανικών συνδυασμένοι με λίγο αλεύρι πολλές φορές δημιουργούν φανταστικές κρέμες που μπορούν να αντικαταστήσουν επιτυχώς την κρέμα γάλακτος σε χορτοφαγικές συνταγές.

Διαβάστε επίσης παρακάτω, για τα διογκωτικά & πώς να τα χρησιμοποιήσω.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται