Πίσω

Τα μενού των Φώτων & του Αη Γιαννιού

Τα Φώτα είναι ακόμα μια γιορτή ορόσημο για τα Χριστούγεννα αφού με το τριήμερο αυτό κλείνει ουσιαστικά ο εορταστικό δεκαπενθήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στην ουσία είναι ένα τριήμερο που αποτελείται από την παραμονή των Θεοφανείων, την ημέρα των Φώτων και την επομένη τη μεγάλη γιορτή του Αη Γιαννιού.

Το τριήμερο ξεκινά με νηστεία, εκκλησιασμό το πρωί της παραμονής των Θεοφανείων αλλά και τα παραδοσιακά κάλαντα. Αυτή την ημέρα το τραπέζι θα στρωθεί με νηστίσιμα φαγητά.

Παραμονή των Φώτων

Το νηστίσιμο τραπέζι της παραμονής των Θεοφανείων μπορεί με λίγη έμπνευση απλά να γίνει σούπερ γιορτινό με εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιάτα!

Ένα γιορτινό και εντυπωσιακό νηστίσιμο γιουβέτσι όπως δεν το έχετε φανταστεί. Με όλα τα αρώματα της θάλασσας σε ένα συνονθύλευμα γεύσεων που θα λατρευτεί!

Κλασικά ρεβύθια μεν, μελωμένα και πεντανόστιμα που θα γεμίσουν το πιάτο σας με παραδοσιακή γεύση στα καλύτερά της.

Ρεβύθια και πάλι πρωταγωνιστές αυτή τη φορά σε διαφορετικό σετάρισμα. Φαλάφελ λοιπόν γιατί απλά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα τέτοιο νηστίσιμο τραπέζι.

Μια εύκολη, γρήγορη, ελαφριά και άκρως θρεπτική συνταγή που μπορεί να παίξει πασπαρτού ρόλο στο νηστίσιμό σας τραπέζι.

Παραδοσιακή και νηστίσιμη ελληνική πίτσα που αυτή τη μέρα αξίζει να την έχετε στο τραπέζι σας. Τα λίγα και απλά υλικά πολλές φορές είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Μια διαφορετική πίτα που θα την απολαύσετε στο νηστίσιμο τραπέζι αλλά και τις επόμενες μέρες σαν κολατσιό!

Ανήμερα των Φώτων – Θεοφάνεια

Η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα γνωστή για την «κατάδυση του Σταυρού». Μετά τη λειτουργία πραγματοποιείται η γνωστή τελετή όπου μετά τη ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα, πέφτουν στα νερά οι «βουτηχτάδες» για να πιάσουν τον σταυρό ενώ όποιος βρει τον σταυρό πρώτος θεωρείται ότι είναι τυχερός και ευλογημένος.

Ημέρα γιορτής για το Φώτη και τη Φωτεινή και το τραπέζι του κάθε σπιτιού δεν θα μπορούσε και αυτό να είναι ανάλογα γιορτινό.

Καθώς συνηθίζεται το χοιρινό να σερβίρεται αυτή τη μέρα, επιλέγουμε συνταγές πιο εύκολες από αυτές των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Πρώτη επιλογή και δικαίως λόγω διαφοράς νοστιμιάς το αγαπητό σνίτσελ. Εύκολα και γρήγορα βγάζετε ένα φαγητό που θα κατα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι.

Αγαπημένο φαγητό με μοναδική γεύση και αρώματα, απλό εύκολο και ελαφρώς πικάντικο για να δώσει το απαραίτητο ενδιαφέρον στο τραπέζι σας.

Μια πιo γιορτινή επιλογή είναι τα τρυφερά φιλετάκια χοιρινού μέσα σε μια πλούσια και λαχταριστή σάλτσα. Τα μανιτάρια συμπληρώνουν με χάρη το πιάτο και τον αναγάγουν σε γευστικό πειρασμό.

Διαφήμιση

Ανήμερα του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου

Το τριήμερο των Φώτων κλείνει με ακόμα μία από τις μεγαλύτερες γιορτές στη χώρα μας, αυτή του Αη Γιαννιού.

Κάθε σπίτι έχει και έναν Γιάννη σύμφωνα με τη γνωστή παροιμία και το μενού της ημέρας εξακολουθεί να είναι άκρως εορταστικό.

Ένα φανταστικό φαγητό που αν λείπει από το γιορτινό σας τραπέζι πραγματικά θα είναι κρίμα. Το πιο ωραίο ρολό χοιρινό είναι αυτό και σας κλείνει το μάτι!

Γιορτή χωρίς πίτα δε γίνεται και ας δοκιμάσουμε αυτή τη μέρα μια διαφορετική και εύκολη πίτα με λουκάνικο. Μπουκιά και απόλαυση είναι λίγο να πει κανείς γι αυτή τη φανταστική πίτα.

Μια χοιρινή τηγανιά θα δώσει στο τραπέζι σας αρώματα που θα σπάσουν μύτες και θα προσφέρει στους καλεσμένους σας γεύση ονειρεμένη!

Διαφήμιση

Εσύ με τι γλυκό θα συνοδεύσεις το τραπέζι σου;

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται