Σαλάτες με όσπρια

Τα όσπρια είναι από τα πατροπαράδοτα υλικά που είναι ριζωμένα στην ελληνική κουζίνα. Γεμάτα υγεία και θρεπτικά συστατικά τα όσπρια με κάποιες παραδοσιακές συνταγές μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Με αναγνωρισμένη τη θρεπτική τους αξία, πλέον τα όσπρια μπαίνουν και σε σαλάτες και μας δίνουν περισσότερες επιλογές για να τα απολαύσουμε.

Σαλάτες με όσπρια λοιπόν, κάποιες γνωστές και παραδοσιακές, κάποιες πιο νέες και υποσχόμενες. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η ατελείωτη γεύση και η ευεργετική δράση που έχουν στην υγεία μας.

Μια εύκολη πασπαρτού σαλάτα με όσπρια είναι αυτή με τα μαυρομάτικα. Χρώματα, γεύση και αρώματα ξεχυλίζουν αυτό το πιάτο που πάει με όλα αλλά μπορεί να σταθεί και μόνο του. Βάλτε αυτή τη δροσερή και μυρωδάτη σαλάτα στην καθημερινότητά σας και σκεφτείτε το σαν μια χάρη στον εαυτό σας.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με τις φακές σαλάτα και θα ξεχάσετε ό,τι ξέρατε για το αγαπημένο αυτό όσπριο. Άκρως χορταστική και πεντανόστιμη, θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας υγιεινές συνήθειες.

Και οι γίγαντες γίνονται σαλάτα και μάλιστα από τις πιο συναρπαστικές! Η γήινη γεύση του φασολιού συνδυάζεται μαγικά με τη, αψιά βινεγκρέτ και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μαγικό! Σαλάτα που θα σε χορτάσει, θα σε γεμίσει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Τα ρεβύθια που σας περίσσεψαν μπαίνουν στη σαλατιέρα μαζί με λαχανικά εποχής και φτιάχνουν την απόλυτη σαλάτα για διατροφή, για νηστεία αλλά και για vegan γεύμα. Χρώματα, υφές και γεύσεις μπλέκονται στο πιάτο σας και το πόσο καλό θα κάνετε στον οργανισμό σας βάζοντας αυτή τη σαλάτα στο διαιτολόγιό σας, δε λέγεται!

Μπορεί η μαύρες φακές να μην είναι κάτι που συναντάμε συχνά στην ελληνική κουζίνα. Είναι όμως και αυτές σούπερ θρεπτικές και πολύτιμες για την υγεία μας. Μια διαφορετική εκδοχή από αυτές που έχουμε συνηθίσει είναι αυτή η μοναδική σαλάτα με μαύρες φακές belouga, λαχανικά και μυρωδικά. Δοκιμάστε τη και να είστε σίγουροι ότι θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Τέλος μια σαλάτα αλοιφή, πασίγνωστη και αγαπητή. Φάβα που κάθε του μπουκιά σε ταξιδεύει στα νησιά μας. Ένα αγαπημένο πιάτο που στέκεται σαν ορεκτικό αλλά και σαν σαλάτα και που στολίζει τα τραπέζι μας συχνά πυκνά. Ιδιαίτερα αγαπητό πιάτο μαζί με θαλασσινά. Η φάβα παντρεμένη ή μη είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Για εσάς που αγαπάτε τις σαλάτες θα λατρέψετε και τις σαλάτες με θαλασσινά.

https://www.argiro.gr/2023/04/salates-me-ospria/