Πίσω

Μπλανσάρισμα ντομάτας

Πολλές συνταγές ζητούν αποφλοιωμένες ντομάτες. Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες, ειδικά αν πρόκειται για μεγάλη ποσότητα, πρέπει πρώτα να μπλανσάρουμε τις ντομάτες.

Δηλαδή, να τις βυθίσουμε σε νερό που βράζει για λίγα δευτερόλεπτα κι αμέσως να τις βάλουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός.

Έτσι, ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα και είναι έτοιμες οι ντομάτες για να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας, κοκκινιστό, ή οποιαδήποτε άλλη συνταγή με ντομάτα.

Δες πώς γίνεται το μπλανσάρισμα στο video:

Σε περίπτωση που θέλεις να ξεφλουδίσεις 1 – 2 ντομάτες και όχι μεγάλη ποσότητα, δες εδώ πώς να το κάνεις χωρίς μπλανσάρισμα.

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται