Ψητές πιπεριές µε αντσούγιες και κάππαρη

Αυτές οι πιπεριές είναι τέλειες αν μείνουν για λίγη ώρα στο ψυγείο, να αναπτυχθούν οι γεύσεις τους. Τις συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί. Εξαφανίζονται στο λεπτό. Είναι ιδανικός καλοκαιρινός μεζές για παρέα.

Δύσκολη
0:15

4

5 λεπτά

10 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ µΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ µΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήνουμε τις πιπεριές στη σχάρα του φούρνου μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους και να σκάει.
  2. Τότε τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε μπολ που κλείνει καλά.
  3. Τις αφήνουμε να ιδρώσουν για λίγα λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε γύρω γύρω.
  4. Αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  5. Αραδιάζουμε σε πιατέλα τις πιπεριές σε στρώσεις με το σκόρδο, την κάππαρη, τις αντσούγιες.
  6. Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο (σαν σαλάτα).
  7. Τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο βασιλικό.
  8. Σερβίρουμε τις πιπεριές κρύες ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και τις κλείνουμε σε σακούλα ή σκεύος να ιδρώσουν για 5 με 10 λεπτά.
  2. Τις καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές.
  3. Όταν κρυώσουν, δεν ξεφλουδίζονται εύκολα.
  4. ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Γαύρος μαρινάτος

Απόρρητο