Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ µΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ µΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήνουμε τις πιπεριές στη σχάρα του φούρνου μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους και να σκάει.
- Τότε τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε μπολ που κλείνει καλά.
- Τις αφήνουμε να ιδρώσουν για λίγα λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε γύρω γύρω.
- Αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Αραδιάζουμε σε πιατέλα τις πιπεριές σε στρώσεις με το σκόρδο, την κάππαρη, τις αντσούγιες.
- Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο (σαν σαλάτα).
- Τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο βασιλικό.
- Σερβίρουμε τις πιπεριές κρύες ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και τις κλείνουμε σε σακούλα ή σκεύος να ιδρώσουν για 5 με 10 λεπτά.
- Τις καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές.
- Όταν κρυώσουν, δεν ξεφλουδίζονται εύκολα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ