Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εκτέλεση
- Αυτά τα τυροπιτάκια θα ψηθούν στο τηγάνι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη..
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα χτυπημένα αυγά, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 10 κομμάτια.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες, να έχουν περίπου 8-10 εκ. φάρδος.
- Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση πάνω στο φύλλο μας και το διπλώνουμε να κλείσει.
- Με το ροδάκι κόβουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
- Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουμε με όλα τα φύλλα.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν όμορφο ροδαλό χρώμα.
- Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.