Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε με μαχαίρι τις πιπεριές σε λωρίδες.
- Σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 με 4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
- Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.
- Τη σερβίρουμε ζεστή.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Στο τελείωμα μπορείς να προσθέσεις κομμάτια κεφαλοτύρι ώστε να λιώσουν με την ζέστη του τηγανιού.
- Αν δεν έχεις μεγάλο τηγάνι, καλύτερα να σοτάρεις το κρέας σε δόσεις ώστε να ροδίσει σωστά χωρίς να πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.