• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
1674
  • 1 kg χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1/4 φλ. τσίπουρο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Κόβουμε με μαχαίρι τις πιπεριές σε λωρίδες.

    Σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 με 4 λεπτά.

    Σβήνουμε με το τσίπουρο.

    Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.

    Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.

    Τη σερβίρουμε ζεστή.

    Μυστικά

    Στο τελείωμα μπορείς να προσθέσεις κομμάτια κεφαλοτύρι ώστε να λιώσουν με την ζέστη του τηγανιού.

    Αν δεν έχεις μεγάλο τηγάνι, καλύτερα να σοτάρεις το κρέας σε δόσεις ώστε να ροδίσει σωστά χωρίς να πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται