Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές από την Αργυρώ. Μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή που γίνεται στο τηγάνι και ξετρελαίνει τους πάντες. Είναι το ιδανικό...

Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές από την Αργυρώ. Μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή που γίνεται στο τηγάνι και ξετρελαίνει τους πάντες. Είναι το ιδανικό ορεκτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Βάλτε μουστάρδα και κρασί για να απογειώσετε το πιάτο.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
1674

Για την εύκολη τηγανιά

  • 1 kg χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Θέλουμε η τηγανιά να μείνει μόνο με το λάδι της

    Για την εύκολη τηγανιά

    Κόβουμε με μαχαίρι τις πιπεριές σε λωρίδες.

    Σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 με 4 λεπτά.

    Σβήνουμε με το τσίπουρο.

    Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.

    Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.

    Τη σερβίρουμε ζεστή.

    Μετά την εύκολη τηγανιά με πιπεριές αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω εύκολη και γρήγορη συνταγή:

    Διαφήμιση

    Εσένα ποια είναι τα αγαπημένα σου σουβλάκια;

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται