Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές από την Αργυρώ. Μια πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που γίνεται στο τηγάνι και ξετρελαίνει τους πάντες. Το τέλειο...

Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές από την Αργυρώ. Μια πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που γίνεται στο τηγάνι και ξετρελαίνει τους πάντες. Το τέλειο ορεκτικό για γιορτινό τραπέζι που σίγουρα θα περιμένουν όλοι οι καλεσμένοι να απολαύσουν. Από τα κλασικά φαγητά που υπάρχουν σχεδόν πάντα στα Χριστουγεννιάτικο τραπέζια. Βάλτε μουστάρδα και κρασί και όλοι οι καλεσμένοι σας θα αναπολούν το χωριάτικο μεζέ της γιαγιάς.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την εύκολη τηγανιά

  • 1 κ. χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μια απλή και εύκολη συνταγή πεντανόστιμη που δεν πρέπει να λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι. Είναι το ιδανικό ορεκτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Χοιρινές μπουκίτσες στο τηγάνι με πιπεριές, μουστάρδα και κρασάκι σαν το χωριάτικο μεζέ που έφτιαχνε η γιαγιά και ξετρελαινόμασταν. Μια πολύ γρήγορη συνταγή, έτοιμη σε 10′ λεπτά που όλοι πρέπει να δοκιμάσετε. Φτιάξτε αυτό το χοιρινό με πιπεριές στο τηγάνι και θα έχετε το τέλειο ορεκτικό στο γιορτινό σας τραπέζι. Είναι ένα πιάτο που όλοι περιμένουν να δουν και να απολαύσουν στο τραπέζι τα Χριστούγεννα, για αυτό κάντε το σύμφωνα με τη συνταγή και θα θυμίσει τη κλασική συνταγή που έφτιαχνε η γιαγιά για μεζέ με το κρασί και την μπύρα δίπλα στο τζάκι. Βάλτε μουστάρδα και κρασί για να απογειώσετε το πιάτο και να το κάνετε ακόμα πιο χωριάτικο.

    Για την εύκολη τηγανιά

    Κόβουμε με μαχαίρι τις πιπεριές σε λωρίδες.

    Σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 με 4 λεπτά.

    Σβήνουμε με το τσίπουρο.

    Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.

    Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.

    Τη σερβίρουμε ζεστή.

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×