Οσοµπούκο

Οσομπούκο μιλανέζε στην κατσαρόλα, αυθεντική Ιταλική συνταγή. Μου το φτιάχνει κάθε φορά η κουμπάρα μου Alessandra όταν την επισκέπτομαι στη Ρώμη. Εκείνη το σερβίρει με πολέντα, όμως και με πουρέ πατάτας ή κριθαράκι είναι τέλειο!

Εύκολη
2:20

6

20 λεπτά

2 ωρες

οσομπούκο - οσομπούκο στη γάστρα - οσομπούκο λεμονάτο - osompouko

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περίσσιο.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κρέατος.
  3. Τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.
  4. Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι, να μαλακώσουν, για 4΄-5΄.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και τα μυρωδικά.
  6. Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό.
  7. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς και τα υγρά του, από την πιατέλα.
  8. Φροντίζουμε το κρέας να γίνει μια στρώση.
  9. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄.
  10. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 30΄ το βράσιμο.
  11. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  12. Αφαιρούμε το κρέας από τη σάλτσα και το διατηρούμε ζεστό.
  13. Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να γλασάρει, να πυκνώσει.
  14. Όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες είναι έτοιμη.
  15. Ανακατεύουμε σε μπολ το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο.
  16. Σερβίρουμε το κρέας πάνω σε πουρέ πατάτας ή πολέντα, περιχύνουμε τη γλασαρισμένη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μίγμα μαϊντανό, ξύσμα λεμόνι, σκόρδο.
Απόρρητο