Οσοµπούκο

Οσομπούκο μιλανέζε στην κατσαρόλα, αυθεντική Ιταλική συνταγή. Μου το φτιάχνει κάθε φορά η κουμπάρα μου Alessandra όταν την επισκέπτομαι στη Ρώμη. Εκείνη το σερβίρει με πολέντα, όμως και με πουρέ πατάτας ή κριθαράκι είναι τέλειο!

Εύκολη
2:20

6 μερίδες

20 λεπτά

2 ώρες

οσομπουκο - οσομπούκο

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πασπαλίζουμε το μοσχάρι με αλεύρι και τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κομμάτια κρέατος λίγα-λίγα. Τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.
  3. Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και τα μυρωδικά, καθώς και το κρασί και τον ζωμό.
  5. Ξαναβάζουμε το κρέας μαζί με τα υγρά του στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να δημιουργηθεί μία στρώση. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  6. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  7. Αφαιρούμε το κρέας από τη σάλτσα και το κρατάμε ζεστό. Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να γλασάρει και να πυκνώσει. Όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες, η σάλτσα είναι έτοιμη.
  8. Ανακατεύουμε σε μπολ το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο.
  9. Σερβίρουμε το οσομπούκο πάνω σε πουρέ πατάτας ή πολέντα, περιχύνουμε με τη γλασαρισμένη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μίγμα μαϊντανού, ξύσματος λεμονιού και σκόρδου.
Απόρρητο