Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Πασπαλίζουμε το μοσχάρι με αλεύρι και τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κομμάτια κρέατος λίγα-λίγα. Τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και τα μυρωδικά, καθώς και το κρασί και τον ζωμό.
- Ξαναβάζουμε το κρέας μαζί με τα υγρά του στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να δημιουργηθεί μία στρώση. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφαιρούμε το κρέας από τη σάλτσα και το κρατάμε ζεστό. Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να γλασάρει και να πυκνώσει. Όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες, η σάλτσα είναι έτοιμη.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο.
- Σερβίρουμε το οσομπούκο πάνω σε πουρέ πατάτας ή πολέντα, περιχύνουμε με τη γλασαρισμένη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μίγμα μαϊντανού, ξύσματος λεμονιού και σκόρδου.









