Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- Στον κάδο του μίξερ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 7΄-8΄, να φουσκώσουν και να γίνουν σαν παχιά κρέμα.
- Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ και διπλώνουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα, με προσοχή για να μη χάσουμε τον όγκο των χτυπημένων αυγών.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά και τη λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το απλώνουμε καλά με τη σπάτουλα, να είναι ισόπαχο παντού.
- Το ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 10΄-12΄.
- Όσο είναι ακόμα ζεστό και μαλακό απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο και την πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
- Τουμπάρουμε επάνω το ψημένο παντεσπάνιa
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα της λαμαρίνας.
- Περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα φράουλα
- Την απλώνουμε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια στο παντεσπάνι.
ΡΟΛΟ
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας στον πάγκο το τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς.
- Το αφήνουμε τυλιγμένο για να κρατήσει το σχήμα του μέχρι να κρυώσει τελείως. Κόβουμε τις άκρες.
- Το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Το περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας και το αλείφουμε καλά γύρω γύρω.
- Γαρνίρουμε τον κορμό με σαντιγί σε κορνέ και φρέσκες φράουλες. Το παγώνουμε.
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι.
- Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ και προσθέτουμε το μέλι.
- Μόλις βράσει η κρέμα, τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
- Αφήνουμε 1΄ και στη συνέχεια την ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Την αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μπορούμε να αλείψουμε τον κορμό.