Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
- Μπορείτε να παίξετε με τη ζύμη και να μεταμορφώσετε τη γεύση και την υφή της με υλικά όπως κομμάτια σοκολάτας, μπισκότα, ή αποξηραμένα φρούτα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι είτε τη φτιάξετε σκέτη βασιλόπιτα με πορτοκάλι είτε την ενισχύσετε με ένα από τα προηγούμενα υλικά, θα σας μείνει αξέχαστη!
 - Ξεκινάμε με όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
 - Σε άλλο μπολ χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψει καλά. Πρέπει να γίνει σαν κρέμα.
 - Προσθέτουμε ένα ένα τ’ αυγά. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό, πρέπει να έχει απορροφηθεί το προηγούμενο.
 - Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.
 - Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε να αρχίσει η αντίδραση.
 - Μόλις φουσκώσει το μείγμα, το ρίχνουμε στα υλικά.
 - Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι.
 - Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι μεγάλη ή ταψάκι 28 εκ.
 - Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση του ταψιού, αδειάζουμε το μίγμα και προσθέτουμε κομμάτια σοκολάτας, μπισκότα, ή αποξηραμένα φρούτα.
 - Σε αυτή τη φάση βάζουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα με πορτοκάλι.
 - Για το Ψήσιμο
 - Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
 - Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα και ψήνουμε για 1 ώρα.
 - Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με τη λάμα ενός μαχαιριού.
 - Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
 - Πασπαλίζουμε άχνη ή απλώνουμε γλάσο.
 - Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!
 - Πριν δείτε όλα τα μυστικά για την πιο αφράτη βασιλόπιτα πάρτε κι άλλες ιδέες για υπέροχες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι
 
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΑΦΡΑΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
            
                ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ            
            
    








