Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 5 με 6 λεπτά να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να απορροφούνται κάθε φορά από το μείγμα.
- Ρίχνουμε το ξύσμα, τα μπαχαρικά, και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Ρίχνουμε στο μίγμα βουτύρου, εναλλάξ το αλεύρι και τον χυμό.
- Τέλος, προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα να αραιώσει το μίγμα.
- Ρίχνουμε την καρυδόψιχα και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε.
- Διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα το μίγμα.
- Το αδειάζουμε σε ταψί 28 εκατοστά βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C βαθμούς στην κάτω σχάρα 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει καλά.
- Ελέγχουμε αν είναι ψημένη με την λάμα του μαχαιριού. Αν βγαίνει καθαρή τότε είναι έτοιμη.
- Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο ταψί.
- Αναποδογυρίζουμε σε δίσκο σερβιρίσματος, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
- Αχνίζουμε με άχνη και γράφουμε με λιωμένη σοκολάτα ευχές για την χρονιά.
- Διαβάστε και το μυστικό για την πιο αφράτη βασιλόπιτα